Mounou Mounou – Liikkuu Liikkuu -tanssifestivaali | Favela Vera Ortiz: horizon flottant

Nykytanssi

Elina Valtosen esittämässä soolossa Homo Sapiens käy kehollista monologia kultaisella avaruuslakanalla sekä sukupuuttoon kuolleiden että uhanalaisten eläinlajien kanssa.

Ensi-ilta: 21.1.2020 Petite Gallerie, Pariisi
Koreografia, skenografia ja puvustus: Favela Vera Ortiz
Tanssi: Elina Valtonen
Ääni: José A. Luque-Osuna

Homo Sapiens käy kehollista monologia kultaisella avaruuslakanalla sekä sukupuuttoon kuolleiden että uhanalaisten eläinlajien kanssa. Teoksen esittelemä keho on ihminen ja eläin, kaikki eläimet, yhdessä kehossa. Avaruuslakana, tai saari, jäälautta, öljylautta, pelastuspeitto, näkymätön horisontti. Loppumaton metamorfoosi luo päällekkäisiä ja limittäisiä mielikuvia meistä, heistä, horisonteista ja toivosta.

**

Teos on osa ensimmäistä kertaa järjestettävää Mounou Mounou – Liikkuu Liikkuu -tanssifestivaalia. Afrotanssia ja nykytanssia yhdistävä festivaali tapahtuu kokonaan ulkona kaupunkitilassa. Festivaalin ohjelma koostuu neljästä esityksestä, joista kaksi on sooloa ja kaksi duettoa. Esitykset tapahtuvat neljässä eri kohteessa Helsingin keskustassa ja ehdotuksena on, että yleisö liikkuu esitysten mukana katsoen kaikki neljä teosta. Myös ohikulkijat ovat tervetulleita pysähtymään ja nauttimaan tanssiesityksistä ulkoilmassa. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Facebook-tapahtuma

Niilas Nordenswan

Esitykset

Map

Kauppatori

Eteläranta, 00170 Helsinki

29.8.2020

18.00