Mounou Mounou – Liikkuu Liikkuu -tanssifestivaali | Sibiry Konate & työryhmä: Unelma – Rêve (demoesitys)

Nykytanssi

Unelma – Rêve on musiikki- ja tanssiteos, joka käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria sekä universaalia aihetta yhteisen kielen löytymisestä, yhteisymmärryksestä kulttuurien välillä, unelmista ja niiden toteuttamisesta.

Koreografi, ohjaaja ja tanssija: Sibiry Konate (Burkina Faso)
Tanssija: Absa Mbaye (Senegal)
Muusikot: Mamadou Ndoye (Senegal), Alya Yattara (Guinea)

Teos lähtee liikkeelle siitä, että esiintyjät tuovat oman maansa perinteisen tanssin ja musiikin näyttämölle. Konate ottaa kantaa Länsi-Afrikan maiden yhtenäisyyden unelmaan ja kulttuuri- ja kielierojen ylittämisen tärkeyteen.

Teos kannustaa kaikkia ihmisiä ylittämään keskinäiset eroavaisuutensa, kansallisuudesta ja kulttuurista riippumatta. Saatamme joskus unohtaa unelmamme arjen vaikeuksien keskellä. Kuitenkin unelmat motivoivat meitä, puskevat eteenpäin ja kannustavat työskentelemään jonkin asian eteen. Teoksellaan Konate ja koko työryhmä haluavat kannustaa kaikkia pitämään kiinni unelmistaan.

Mounou Mounou – Liikkuu Liikkuu -tanssifestivaalilla teoksesta esitetään demoesitys pienellä työryhmällä. Kokoillan teoksen ensi-ilta on suunniteltu keväälle 2021 Helsinkiin.

**

Teos on osa ensimmäistä kertaa järjestettävää Mounou Mounou – Liikkuu Liikkuu -tanssifestivaalia. Afrotanssia ja nykytanssia yhdistävä festivaali tapahtuu kokonaan ulkona kaupunkitilassa. Festivaalin ohjelma koostuu neljästä esityksestä, joista kaksi on sooloa ja kaksi duettoa. Esitykset tapahtuvat neljässä eri kohteessa Helsingin keskustassa ja ehdotuksena on, että yleisö liikkuu esitysten mukana katsoen kaikki neljä teosta. Myös ohikulkijat ovat tervetulleita pysähtymään ja nauttimaan tanssiesityksistä ulkoilmassa. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Facebook-tapahtuma

Bamba Mbaye

Esitykset

Map

Uspenskin katedraalin edessä

Kanavakatu 1, 00160 Helsinki

29.8.2020

19:00