Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali | Ballet Moscow: Café Idiot

Muutama vuosi sitten Imatralla suuren suosion saanut Ballet Moscow tuo tänä vuonna Imatralle vuonna 2016 Venäjän korkeimman teatteripalkinnon Kultaisen naamion voittanut tanssiesityksen ”Café Idiot”. Cafè Idiot on Ballet Moscowin ja Sasha Pepeljajevin, Venäjällä ja Euroopassa tunnetun nykytanssikoreografin yhteistuotanto.

Muutama vuosi sitten Imatralla suuren suosion saanut Ballet Moscow tuo tänä vuonna Imatralle vuonna 2016 Venäjän korkeimman teatteripalkinnon Kultaisen naamion voittanut tanssiesityksen ”Café Idiot”. Café Idiot on Ballet Moscowin ja Sasha Pepeljajevin, Venäjällä ja Euroopassa tunnetun nykytanssikoreografin yhteistuotanto. Sasha Pepeljajev tunnetaan hyvin myös Suomessa. Hän on ohjannut useita tuotantoja Aurinkobaletissa.

”Café Idiot” on kokoelma kuvia, ideoita ja heijastuksia Dostojevskin romaaniin ”Idiootti” pohjautuen. ”Café Idiot” on erinomainen esimerkki visuaalisesta teatterista. Katsoja ei tunnista ”Idiootin” juonta, mutta ymmärtää siinä esiintulevat ajatukset ja tunteet. Samoin henkilöhahmot eivät ole suoraan tunnistettavissa, mutta heidän kaksijakoisuutensa paljastuu. Kaksijakoisuus on läsnä myös teoksen nimessä. ”Café Idiot”, mikä on nimetty sekä kuuluisan venäläisen romaanin mukaan, että kunnianosoituksena Pina Bauschin luomalle ikoniselle visuaaliselle teatteriesitykselle ”Café Müller”.

Theatre Ballet Moscow on innovatiivinen tanssiryhmä, jossa ainutlaatuinen taiteellinen visio nousee kahden suuntauksen -nykytanssin ja baletin-  liitosta.

Koreografia ja lavastus: Sasha Pepeljajev (Russia-Estonia)
Musiiikki Nik Baertsch (Switzerland) and some hit sings from the past
Pukusuunnittelu: Sergey Illarionov (Russia)
Valosuunnitelu: Andrey Rebrov (Russia)
Text performance: Magoga Machulskaya (Russia)
Dance performance: contemporary dance cast of the Theatre Ballet Moscow

http://blackandwhitetheatre.net/

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali

Virastokatu 1, Imatra

6.6.2018

20.00