MUSTAN JA VALKOISEN TEATTERIFESTIVAALI | Katri Outinen ja Minna Tervamäki: TRY ME GOOD KING – Henrik VIII:n kuningattarien kohtalot

Esitys|Tapahtuma

TRY ME GOOD KING on esitys vallasta, rakkaudesta ja naisen asemasta eri aikoina. 1500-luvulla Englantia hallinnut Henrik VIII muistetaan monista vaimoistaan, jotka kokivat kovan kohtalon mielivaltaisen hallitsijan käsissä. Kuningattarien tarinoiden kautta tarkastellaan omaa aikaamme ja kysytään, onko mikään muuttunut.

Minna Tervamäen, Kati Outisen ja Pia Freundin tähdittämä TRY ME GOOD KING on esitys vallasta, rakkaudesta ja naisen asemasta eri aikoina. 1500-luvulla Englantia hallinnut Henrik VIII muistetaan monista vaimoistaan, jotka kokivat kovan kohtalon mielivaltaisen hallitsijan käsissä. Kuningattarien tarinoiden kautta tarkastellaan omaa aikaamme ja kysytään, onko mikään muuttunut.

Henrik VIII:n vaimojen kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarjan Try Me, Good King pohjana. Tässä produktiossa dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneudenhoito- ja hyvinvointisektorin retoriikka sekä renessanssin ja barokin musiikki.

TEKSTIT, ESITYSDRAMATURGIA & OHJAUS: Kati Outinen
KOREOGRAFIA & OHJAUS: Minna Tervamäki
ESIINTYJÄT:
Pia Freund – sopraano
Kati Outinen – näyttelijä
Minna Tervamäki – tanssija
Pauliina Fred – traverso & nokkahuilu
Louna Hosia – viola da gamba
Petteri Pitko – cembalo
MUSIIKKI: Libby Larsen, Henrik VIII, William Byrd, Tobias Hume, Jacques-Martin Hotteterre
PUKUSUUNNITTELU: Minna Tervamäki & Anja Behm
VALOSUUNNITTELU: Janne Teivainen

TAITEILIJATAPAAMINEN 29.7.
Esityksen jälkeen pidetään taiteilijatapaaminen, jossa työryhmä keskustelee esityksestä ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Keskusteluun on vapaa pääsy.

Tietoa esityksestä

Video

Minna Hatinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Virta

Virastokatu 1, IMATRA

29.7.2023

19.00