Clique – Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden ilta

Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet esiintyvät omassa illassaan Alminsalissa. Illan ohjelmistossa on Reija Wäreen kantaesitysteos.

Uudessa teoksessa keveästi kannatettu liike ja elegantit linjat kohtaavat raskaamman ja rytmisemmän liikkeen rikotumpine muotoineen. Minna Koiviston musiikki yhdistää elementtejä eri aikakausilta ja puvustuksessa perinteiset baletin vaatteet sekoittuvat tämän päivän muotiin ja pop-estetiikkaan. Teoksen liikekieli pohjautuu baletin tekniikkaan, mutta lainaa vahvasti muista tanssilajeista. Teoksen katutanssikoreografina on katutanssin monitaitaja Akim Bakhtaoui, jonka balettitanssijat kohtaavat näyttämöllä myös konkreettisesti.

Esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä. Vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmässä työskentelee 11 nuorta tanssijaa. Kansainvälisen ryhmän tanssijoista puolet on suomalaisia, puolet on saapunut Suomeen mm. Yhdysvalloista, Britanniasta, Italiasta ja Sveitsistä. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Kokonaiskesto: 2 h

Koreografia: Reija Wäre, Akim Bakhtaoui
Musiikki: Minna Koivisto

Lue lisää: oopperabaletti.fi

Mirka Kleemola / Suomen kansallisooppera ja -baletti

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen kansallisooppera ja -baletti, Alminsali

Helsinginkatu 58, Helsinki

3.5.2022

19:00

4.5.2022

19:00