Nina Viitamäki: Seinää tuijottavat naiset

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto. Esitys maalaa KokoTeatterin lavalle mielikuvitusmaailman, joka sallii unohtaa turhan tärkeilyn ja järkeilyn.

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto. Esitys maalaa KokoTeatterin lavalle mielikuvitusmaailman, joka sallii unohtaa turhan tärkeilyn ja järkeilyn. Esitys kutsuu kaikkia tanssista sekä äänen ja liikkeen yhteydestä kiinnostuneita irrottautumaan arjen odotuksista.

Omiin ajatuksiinsa uppoaminen, mielikuvituksen maisema verkkokalvoilla, haaveilu, jumittaminen – tunnistettavalla ilmiöllä on monia nimiä. Viitamäki on työstänyt teosta hetkessä koreografioimalla eli ilman etukäteen suunnittelua. Teos lupaa auttaa myös katsojia irrottautumaan arjen odotuksista ja sallimaan omat mielipuolisuutensa. Tanssiteos sisältää monimuotoista liikekieltä, välitöntä vuorovaikutusta yleisön kanssa, puhetta, laulua ja ääntelyä. Teokseen valikoitunut musiikki luo erilaisia tunnelmia sekä rytmittävät tanssijoiden liikettä. Musiikkina kuullaan muun muassa Kate Bushia ja White Stripesia.

Seinää tuijottavat naiset
Irrottaudu arjen odotuksista ja heittäydy mielikuvitusmaailmaan

Esitykset 21.-28.8.2021

Esiintyjät Nina Viitamäki ja Satu Rekola
Valosuunnittelu Liisa Kyrönseppä
Äänisuunnittelu Johanna Storm
Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin taidesäätiö sekä Vantaan tanssiopisto.

“Nojaa taaksesi, tuijota eteesi ja anna mielesi vaeltaa”

Heidi Bergström

Esitykset

Osta lippu
Map

KokoTeatteri

Hämeentie 3, Helsinki

21.8.2021

19:00

Ensi-ilta

27.8.2021

19:00

28.8.2021

19:00