Johanna Nuutinen: Anon – The Act of Waiting, Lehtopolku-Makkonen: Levoton maa

Nykytanssi

Vierauden kohtaamista pohtiva LEVOTON MAA, odotuksen ilmiötä käsitteleva ANON Viirus Teatterin vierailijaohjelmistossa.

Kolme koreografia yhdistävät voimansa Viirus teatterin näyttämöllä Helsingissä. Kahden teoksen ensi-illassa Johanna Nuutisen ANON – The Act of Waiting ja Riku Lehtopolun ja Mikko Makkosen yhteistyö LEVOTON MAA.

ANON – The Act of Waiting

Koreografi Johanna Nuutisen uusin teos ANON – The act of Waiting käsittelee odotuksen synnyttämää vääjäämätöntä antautumisen, epätietoisuuden ja epävarmuuden tunnekirjoa virtuoottisen tanssin sekä vaikuttavan tilasuunnittelun ja äänitaiteen keinoin. ANON (suomeksi pian)  tutkii myös odottamisen muodostamia väliaikaisia yhteisöjä sekä odottamiseen liittyvän vallankäytön näkökulmia. Kenellä on valta odotuttaa muita ja kuka suostuu odottamaan? 

Teos tuotetaan yhteistyössä Seoul Dance Centerin, englantilaisen South East Dance tuotantokeskuksen sekä Helsingissä toimivan VIIRUS -teatterin kanssa. ZODIAK – Uuden Tanssin Keskus tarjoaa tukea teokselle Z-Free residenssitoiminnan muodossa.

Koreografia: Johanna Nuutinen
Esiintyjät: Jenna Broas, Oskari Nyyssölä
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Visualisti: Joonas Tikkanen
Dramaturgi: Miranda Laurence

LEVOTON MAA

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Jälkikoloniaalisen kritiikin avainteos tarkastelee länsimaisia käsityksiä orientista ja sen asukkaista. Tarkoituksena on kuitenkin tutkia Saidin teoksen teemaa yleisemmällä tasolla tapaa kohdata vierautta ja tulla toimeen sen kanssa representoimalla se itselleen mahdollisena muotona, joka ei niinkään ilmaise todellisuutta kuin on tietty tahto tai pyrkimys ymmärtää ja myös hallita selvästi erilaista, vaihtoehtoista maailmaa.

– Koreografeina meitä kiinnostaa erityisesti luotu johdonmukaisuus kaoottisen todellisuuden pohjalta, mutta myös tekijän ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan. Vieraan kulttuurin kohtaamiseen liittyy erottamattomasti jako ”meihin” ja ”heihin” sekä itsensä määrittely toisen vastakuvaksi, minkä tutkiminen on keskiössä kahden esiintyjän välisessä suhteessa, sanoo Lehtopolku.

Koreografia: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen

Johanna Nuutinen +CO

Viirus Teatteri

Johanna Nuutinen +CO Facebook

Johanna Nuutinen +CO Instagram

Esitysten Facebook tapahtuma

Joonas Tikkanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Viirus Teatteri

Välimerenkatu 14, Helsinki

22.11.2018

19.00

Ensi-ilta

23.11.2018

15.00

23.11.2018

19.00

24.11.2018

19.00