nykyteatteri vera-audentia: riittämätön

Monitaiteellinen näyttämöteos huumeidenkäyttäjien läheisistä

Riittämätön on teos huumeidenkäyttäjien läheisistä. Se on kertomus äidistä ja pojasta. Heidän matkastaan pimeään maailmaan. Se pukee sanoiksi, säveliksi ja tanssiksi läheisten tunteet. Se voi lohduttaa hetken – sinä et ole yksin. Se on vanhempien hätähuuto yhteiskunnalle.
Se on avunpyyntö. Kuule minut! Näe minut! Auttakaa meitä!

Syyskuussa 2018 ensi-iltansa saanut Riittämätön sai huikean vastaanoton. Joulukuussa 2018 teos nähdään uudestaan kahden näytöksen voimin, kun Riittämätön nousee lavalle osana Kirjavaa Kulttuuria -tapahtumakokonaisuutta.

https://vera-audentia.webnode.fi
http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/toiminta/kulttuurin_hyvinvointipalvelut19/kirjavaa_kulttuuria/

Teoksen käsikirjoitus:
Miili Wong, Hanna-Kaija Takalo, Mika Törmä ja Miia Ahonen

Ohjaus ja käsikirjoituksen päävastuu: Miili Wong
Koreografia: Miia Ahonen
Sävellys ja sanoitus: Mika Törmä
Taiteellinen assistentti: Hanna-Kaija Takalo
Tuottaja: Hanna-Kaija Takalo, assistentti: Miia Ahonen
Näyttelijät: Miili Wong, Mika Törmä ja Miia Ahonen
Tanssijat: Miia Ahonen ja Hanna-Kaija Takalo
Muusikot: Mika Törmä, Saaga Suonvieri ja Oskari Elomaa
Valosuunnittelu: Miia Ahonen ja Mika Törmä
Ohjaajan assistentti: Anu Laakko
Valokuvat: Matleena Vartiainen
Käsikirjoitukseen vaikuttaneet: Anu Laakko, Veera Saukkonen

Liput:
18€/12€
Ticketmaster
Valveen lipunmyynti
https://www.ticketmaster.fi
https://www.kulttuurivalve.fi

Suositusikäraja: 13v.

”Nykyteatteri Vera Audentian esikoisteos Riittämätön nostaa tärkeällä tavalla esiin ihmisten kokemuksia elämästä huumeiden vaikutuspiirissä teatterin keinoin.”
-Irti Huumeista ry

”Yhdistyksemme kokee heidän käsittelemänsä aiheen erittäin tärkeäksi. Huumeiden käyttäjien omaisten kokemusten käsitteleminen on tärkeä ja ajankohtainen aihe, jonka vertaistuellisen taidekokemuksen vaikutukset ovat laajat niin yksilön, kuin yhteiskunnan näkökulmasta katsottuna.”
– Oulun A-kilta ry

Katsojien palautteita:

”Vera Audentia onnistui pukemaan sanoiksi, säveliksi ja visuaaliseksi ilmaisuksi kaiken sen epätietoisuuden, avuttomuuden tunteen, epätoivon, huolen, surun ja raivon, mitä oman lapsen huumeiden käyttö saa aikaan. Vahvaa tanssillista ilmaisua, kauniin herkkää laulua, syvältä viiltäviä sanoja ja rehellistä puhetta, myös humoristisia elementtejä ja kokemus rakkaudesta. Itkin, nauroin ääneen ja taas itkin. Tämä teos pureutuu syvälle, mutta myös puhdistaa ja vapauttaa, antaa anteeksi. Suosittelen vahvasti kaikille, riippumatta siitä onko omakohtaisia tai välillisiä kokemuksia huumeiden maailmasta vai ei. Tämä teos koskettaa jollain tavalla meitä kaikkia.”

”Riittämätön kosketti, itketti ja useaan otteeseen ahdisti. Silti janosin nähdä lisää. Tärkeä ja riipaiseva aihe. Kiitos.”

”Kyllä. Esitys kosketti jonnekin todella syvälle sisimpään. Veti sanattomaksi. Esiintyjät tekivät aivan uskomattomat suoritukset, erittäin taidokasta, herkkää ja rohkeaa esiintymistä. Teos todellakin koskettaa kaikkia ihmisiä, kukaan ei voi sulkea silmiään päihde- ja mielenterveysohgelmilta. Vaikeaa asiaa käsiteltiin rohkeasti ja totuuden mukaisesti. Voi kun myös ne ihmiset, jotka päättävät päihde- ja mielenterveystyöhön käytettävistä resursseista ja rahoista, tulisivat katsomaan tämän esityksen. Viimeisillä voimillaan apua huutavaa ihmistä ei saa juoksuttaa luukulta toiselle ja jättää yksin.”

#kirjavaakulttuuria #nykyteatteriveraaudentia #riittämätön
#oulu #kulttuuritalovalve

Riittämätön facebook-tapahtuma

Nykyteatteri Vera-Audentia kotisivut

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Valve

Hallituskatu 7, Oulu

8.12.2018

15.00

8.12.2018

19.00