Täydenkuun Tanssit | Oamk: Uumen

Nykytanssi|Tapahtumat

Uumen on kohtaamisia ihmisyyden tutkimisesta. Tutkimusta siitä, kuinka luonnollista on antaa vaistoille valtaa. Onko vallalla liian kallis hinta?

Uumen – vangitseva, herkkä, eläimellinen, puhdas, voimakas, inhimillinen… Löytyykö Uumen meistä kaikista?

Uumen on kohtaamisia ihmisyyden tutkimisesta. Tutkimusta siitä, kuinka luonnollista on antaa vaistoille valtaa. Onko vallalla liian kallis hinta? Aidot ja karismaattiset tanssijat ilmaisevat monitulkinnallista tarinaa oman sisimmän löytämisestä. Uumen käsittelee ajankohtaisia tilanteita tutkimalla ihmisen luontoa, herkkyyttä ja valtaa.

Uumenessa sukellat tanssitaiteen lisäksi uuden teknologian maailmaan. Katsoja pääsee kokemaan MiMU-hanskojen uutta, maailman edistyneintä puettavaa teknologiaa ensimmäistä kertaa Suomessa. Hanskojen avulla tanssijat ohjaavat sekä teosta varten luotua äänimaailmaa että visuaalisia elementtejä. Teknologian myötä teos on yllätyksellinen ja joka kerta erilainen niin katsojille kuin tanssijoillekin.

Tanssijoina toimivat Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijat, jotka ovat tulevia tanssialan ammattilaisia ja kehittäjiä. He ovat päässeet vaikuttamaan teoksen sekä koreografian rakentumiseen monin eri menetelmin yhdessä teoksen ohjaajien ja koreografien Outi Räsäsen ja Niina Susan Sassalin johdolla.

Miten moniulotteinen on Uumen? Kuinka valta vaikuttaa ja vangitsee? Entä onko herkkyydelle tilaa sisimmän ja ulkomaailman ristiriidassa? Tie vie Uumeneen, löytyykö tie takaisin?

MiMu Gloves
MiMu Gloves (https://mimugloves.com) ovat puettavaa musiikkiteknologiaa, edistyneet hanskat, joissa on useita sensoreita erilaisten käden liikkeiden mittaamista varten. Hanskojen lähettämää numeraalista dataa (esimerkiksi sormien koukistus, erilaiset opetut käsiasennot ja sormimerkit, liikkeen voimakkuus ja suunta) voidaan tietokoneohjelmilla (esimerkiksi visuaaliset ohjelmointiympäristöt Max/MSP ja Isadora) edelleen käsitellä niin, että tanssija voi hanskojen avulla osallistua teoksen musiikin ja visuaalisuuden tekemiseen liikkeen avulla toivotulla tavalla.

UUMEN-teoksessa tanssijat käyttävät hanskoja kontrolloimaan musiikin äänilähteitä ja visuaalisen projisoinnin sisältöjä.
Kontrolloinnin lisäksi hanskoilla on kiinteä osa teoksen koreografiassa käsitteen tasolla. MiMu-hanskojen kaltainen puettava musiikkiteknologia auttaa parhaassa tapauksessa kaatamaan tekijyyksien välisiä raja-aitoja ja tuomaan liikkeen esittävän taiteen keskiöön.

Koreografia: Tanssijat yhdessä opettaja Outi Räsäsen ja Niina Susan Sassalin kanssa

Ohjaaja: Niina Susan Sassali

Esiintyjät:
Kivimäki Tiia-Maria, Laamanen Nelli, Lindborg Elina, Luoma Vilma, Mäkinen Vivianna, Kim Yoon Seo, Palmunen Jatta, Pelkonen Julia, Peltovako Pinja, Poukkula Jaana, Ristolainen Sini-Vuokko, Raatikainen Tuija, Similä Viivi, Tainio Verna

Musiikki:
Kappaleen nimi: Architecture, kirjoittajat: Jóhan Jóhansson, Yair Elazar Glotman
Kappaleen nimi: Nu, kirjoittaja: ori lichtick
Kappaleen nimi: Whiten, kirjoittaja: Hildur Guðnardóttir
Kappaleen nimi: Saxifraga Cotyledon, esittäjä: Lasse Enersen
Äänimaisema ja sävellys: Jussi Tuohino

Kesto: 35 min
Ikäsuositus: 10+
Liput: 20 € (sisältää myös Tragedia 2.0 -teoksen)
Teoksen tukija: OAMK

Esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen.

Täydenkuun Tanssit -festivaalin kotisivut

Verna Tainio

Esitykset

Osta lippu
Map

Keskuskoulu

Tunturitie 1, Pyhäjärvi

21.7.2022

18.00