Obvious Unexpected

Nykytanssi

verbaalinen ja nonverbaalinen tanssiesitys

Höyhentämön yhteistuotannossa Vera Lapitskaya ja Giorgio Convertito tutkivat verbaalisen ja ei verbaalisen, sanojen ja liikkeen välistä vuorovaikutusta. Taiteilijoiden sisäiset runomaailmat saavat koreografian ja tanssin muodon. Lähtökohtana teokselle on verbaalisen materiaalin lähestyminen fyysisen kokemuksen kautta. jonka lisäksi liikettä ja tekstiä tarkastellaan omina kielinään, taiteellisena harjoituksena.

“And what if, what if, one day, soon, people, collectively, started attending to their inner poetry? What if we learned to allow our poetry to resound and come through in what we say and align our speech to our poetic selves, to our bodies, to our being, to our dances?” – Billie Hanne

Giorgio Convertito on italialainen tanssija ja koreografi joka asuu Helsingissä. Hän on valmistunut tanssijaksi The School for New Dance Development -koulusta Amsterdamista. Vuodesta 2006 lähtien hän on organisoinut ja kuratoinut The Helsinki Meeting Point -improvisaatiotapahtumaa. Hän on tanssi- ja musiikkiryhmä Liquidin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Vera Lapitskaya on Venäjällä syntynyt ja Suomessa asunut tanssitaitelija. Hän on opiskellut tanssia Venäjällä, Saksassa ja Suomessa. Vuodesta 2009 alkaen hän on työskennellyt itsenäisenä sooloartistina ja tehnyt yhteistyötä eri taiteiljoiden kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hän lähestyy taidetta monialaisesta näkökulmasta, joka suo tanssille tilaa kohdata musiikin, maalaustaiteen, runouden ja kaikki muut taiteenmuodot.

Konsepti, teksti, esitys: Giorgio Convertito, Vera Lapitskaya
Tuotanto: Teatteri Höyhentämö, Giorgio Convertito, Vera Lapitskaya
Ensi-ilta: 16.2.2018

Face Book tapahtumasivu

Teatteri Höyhentämö tapahtumasivu

Giorgio Convertito

Vera Lapitskaya

Vera Lapitskaya

Esitykset

Osta lippu
Map

Teatteri Höyhentämö

Korkeavuorenkatu 17, Helsinki

16.2.2018

19:00

Ensi-ilta

17.2.2018

19:00

18.2.2018

19:00