On a Clear Day

On a Clear Day on Milla Koistisen ohjaaman teossarjan viimeinen osa. Koreografia hyödyntää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia

ON A CLEAR DAY

Konsepti, koreografia ja esitys: Milla Koistinen
Musiikki: Paul Valikoski
Valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Puvustus: Lee Méir
Tuottaja: Jana Lüthje

Koreografia hyödyntää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia. Martin noudatti maalauksissaan yli viiden vuosikymmenen ajan hypnoottista, musikaalista ja jopa pakonomaista toistoa. Hän keskittyi maalauksissaan lähes yksinomaan viivoihin, ruudukoihin ja monivivahteisiin värikenttiin, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin aina maalauskankaan ulkopuolelle. Martin puhui usein töidensä yhteydessä ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta; “I would like [my pictures] to represent beauty, innocence and happiness,” hän sanoi. “I would like them all to represent that. Exaltation.”

On a Clear Day hyödyntää Martinin maalauksien tyyliä liikkeen, äänisuunnittelun ja valosuunnittelun lähtökohtana. Teoksen muoto seuraa Martinin maalausten hypnoottista äärettömyyden tuntua; liike jatkuu loputtomasti erilaisia dynamiikkoja, rytmiä sekä yksityiskohtia varioiden.

Teos on työstetty yhdessä kuvataiteilija Ladislav Zajacin ja säveltäjä Paul Valikosken kanssa, ja esitys muokkautuu jokaisessa esityspaikassa aina kyseiseen tilaan sopivaksi.

Tuotanto: Milla Koistinen
Osatuotanto: Barker-teatteri
Tuki: Senatsverwaltung für Kultur und Europa, Berlin
Residenssituki: Barker-teatteri, Bora Bora Aarhus

Esitykset 7. ja 8.2 klo 19.00
Liput: 20 / 10€
lippuvaraukset: info@barkerteatteri.fi

Barker-teatteri,Turun vapaan taiteen näyttämö

Facebook-event/ On a Clear Day

Milla Koistinen.net / On a Clear Day

Jan Isaak Voges

Esitykset

Map

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Raunistulantie 25H, Turku

7.2.2018

19:00

8.2.2018

19:00