Ontto harmaa tanssi

Nykytanssi

Näyttämöteos syventyy ruumiin ja kielen, runon ja tanssin, sekä kirjan ja esityksen välisiin suhteisiin ja reunoihin. Kirjoitettujen ja ääneen lausuttujen sanojen asetelmat käyvät tanssiin, muuttuvat koreografiaksi ja hahmottuvat näyttämölle ruumiillisina tapahtumina.

Ontto harmaa tanssi on koreografien Anna Mustonen ja Veli Lehtovaara, runoilija Olli-Pekka Tennilän sekä äänisuunnittelija Tatu Nenosen ja valosuunnittelija Topias Toppisen yhdessä toteuttama näyttämöteos, joka rakentuu Tennilän fragmentaarisen runoteoksen Ontto harmaa (Poesia, 2016) ympärille.

Ontto harmaa tanssi syventyy ruumiin ja kielen, runon ja tanssin, sekä kirjan ja esityksen välisiin suhteisiin ja reunoihin. Kirjoitettujen ja ääneen lausuttujen sanojen asetelmat käyvät tanssiin, muuttuvat koreografiaksi ja hahmottuvat näyttämölle ruumiillisina tapahtumina.

Ontto harmaa oleskelee esimerkiksi avaruudessa, metsässä, merellä ja kadulla. Teos tarkastelee fragmenttien suhdetta ympäristöön, havaitsemisen tapaan ja herkkyyteen. Miten esitys voisi avata paikan, jossa nämä runot tulevat kuulluksi, nähdyksi ja tunnetuiksi?

Yhteistyössä Runokuu-festivaali

Mad House Helsinki

Runokuu

Olli-Pekka Tennilä

Esitykset

Osta lippu
Map

Mad House Helsinki

Työpajankatu 2a Ra 4, 00580 Helsinki

19.8.2020

18:00

Ensi-ilta

22.8.2020

14:00

22.8.2020

18:00

23.8.2020

14:00