Orfee Schuijt: Thing-Power

Nykytanssi

Orfee Schuijtin kolmelle esiintyjälle sekä valikoimalle esineitä ja asioita koreografioima teos Thing-Power pohjaa kiinnostukseen selvittää asian, aineen ja eroottisen käsitteitä, sekä sitä, miten nämä voisivat tulla yhteen tanssiteoksessa. Presentaatio nykytaidetila Kutomolla Turun Taiteiden yönä 15.8.2019.

Orfee Schuijtin uuden Thing-Power -teoksen presentaatio avaa nykytaidetila Kutomon syyskauden 2019 Turun Taiteiden yönä! Thing-Power on tanssiteos kolmelle tanssijalle sekä valikoimalle esineitä ja asioita. Schuijt on työryhmineen työskennellyt Kutomon residenssissä elokuun alusta alkaen.

Thing-Power on kahteen osaan jakautuva prosessi, jonka ensimmäisessä, kuukauden mittaisessa vaiheessa työryhmän jäsenet keskittyvät yksilölliseen tutkimukseen tietyn esineen kanssa. Taiteilijat elävät esineen kanssa päivästä toiseen ja suorittavat sarjan pieniä tehtäviä sitoutuen ja dokumentoiden omaa prosessiaan. Toisessa vaiheessa työryhmä kokoontuu yhteen ja työstää esitystä yhdessä näiden esineiden kanssa.

Teos pohjautuu kiinnostukseen selvittää asian, aineen ja eroottisen käsitteitä, ja miten nämä voisivat tulla yhteen tanssiteoksessa. Miten esiintyjät voisivat lähestyä esineitä tai asioita ruumiillisesti ja jatkaa näitä kohtaamisia värähtelevinä, itsenäisinä tansseina? Kuka sommittelee kenet? Ja miten eri ulottuvuudet elävät rinnakkain näyttämöllä?

Thing-Power syntyy yhteistyössä koreografi-tanssija Orfee Schuijtin, kuvataiteilija Eirik Blekesaunen, säveltäjä Kim Myhrin sekä tanssijoiden Ingrid Haakstadin ja Soile Voiman kanssa.

Koreografia: Orfee Schuijt
Tanssi: Ingrid Haakstad, Orfee Schuijt ja Soile Voima
Veistokset, moottoroidut esineet ja lavastus: Eirik Blekesaune ja Orfee Schuijt
Ääni: Kim Myhr
Ulkopuolinen silmä: Janne-Camilla Lyster
Tuotanto: Black Box teater, Ehkä-tuotanto, RIMI/IMIR SceneKunst ja Orfee Schuijt
Residenssi: Ehkä-tuotanto / Kutomo (Turku)
Tukijat: Norsk Kulturråd ja Norske Komponistfond

Esitys: to 15.8.2019 klo 18

Vapaa pääsy!

ehka.net

orfeeschuijt.com

Orfee Schuijt

Esitykset

Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

15.8.2019

18:00