Compañía Alfonso Losa & Laura Rintamäki:
 Origen Errante

Tanssin päivä

Origen Errante (suom. vaeltava perinne) tarkastelee flamencoa ilman raja-aitoja tai esteitä, tekijöidensä erilaisista lähtökohdista käsin.

Tämän hetken menestyneimpiin flamencotanssijoihin lukeutuva Alfonso Losa tuo huhtikuussa Aleksanterin teatterin näyttämölle mukanaan ensi kertaa pohjoismaissa vierailevat muusikot laulaja Ismael de la Rosa “el Bolan” ja kitaristi Antonio Sánchezin, sekä suomalaisen flamencotanssija Laura Rintamäen. Origen Errante (suom. vaeltava perinne) tarkastelee flamencoa ilman raja-aitoja tai esteitä, tekijöidensä erilaisista lähtökohdista käsin.

Konsertti on kahden muusikon ja kahdesta eri kulttuurista tulevan flamencotanssijan matka yhteisen rytmin ja liikekielen kokemiseen. Improvisaation ja koreografian keinoin luodaan intiimi ja impulsiivinen partituuri, jossa tanssi ja musiikki, sekä esiintyjien kulttuuriperimät kohtaavat.

Konsertin muusikot ovat flamencon kärkinimiin lukeutuvia nuoren sukupolven fuusioon ja improvisaatioon perehtyneitä muusikoita. Kuuluisaan sevillalaiseen flamencosukuun La Familia Fernándeziin syntynyt laulaja Ismael de la Rosa “el Bola” on esiintynyt perheensä myötä flamencon suurten nimien kanssa lapsesta saakka. Kitaristi Antonio Sánchez on puolestaan ansainnut kannuksensa toimimalla Paco de Lucían kakkoskitaristina maestron viimeisen neljän elinvuoden ajan.

Konsertin taiteellinen kokoonpano
Alfonso Losa, flamencotanssi & koreografia (ESP) 
Laura Rintamäki, flamencotanssi & koreografia (FIN)
Antonio Sánchez, flamencokitara (ESP)
Ismael de la Rosa “el Bola”, flamencolaulu (ESP)

ORIGEN ERRANTE

Ensi-ilta ke 24.4.2019 klo 19, Aleksanterin teatteri 
Liput 39 € / 29 € Ticketmaster

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Tuotanto LR FLAMENCO

Lisätietoja

LRflmenco

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

24.4.2019

19.00

Ensi-ilta