OuDance-festivaali / Laboration Art Company: YAMA (FR)

Nykytanssi

Tämä teos on saanut inspiraationsa joogan perustana olevasta buddhalaisesta filosofiasta ja koreografi Laura Arendin matkoista Intian sydämeen.

YAMA on sanskritia ja se tarkoittaa itsekontrollia, koruttomuutta, pidättyväisyyttä ja moraalista velvollisuutta. Se on myös ensimmäinen jäsen integraljoogassa. Yoogit pitävät viittä Yamaa onnellisuutemme puun juurina. Ne edustavat Universaalia väkivallattomuutta (hyvyys), Totuudenmukaisuutta (vilpittömyys), Ei varastamista (korkea moraali), Kohtuullisuutta (siveys), ja Irrallisuutta (ei ahneus). Yoogeille nämä juuret johtavat meidät siihen, mikä on tärkeää. Ne avaavat ovet toiseen todellisuuteen, uuteen vapauteen ja uuteen tapaan lähestyä onnellisuutta.

Laboration Art Company sai alkunsa vuonna 2011 koreografi Laura Arendin aloitteesta. Siitä lähtien ryhmän töitä on nähty ympäri maailman. Vaikka ryhmä pitää majaa Ranskassa, LAC imee vaikutteita monipuolisista kulttuurisista kohtaamisista, ja sen projektit on luotu yhteistyön ja vaihtokaupan hengessä. LAC on sitoutunut luomaan kansainvälisiä esityksiä, joihin inspiraatio tulee esitysten valmistusmaista ja -kulttuureista sekä tanssijoilta ympäri maailman. Laura Arend kiinnittää erityisesti huomiota teostensa esteettisiin ulottuvuuksiin luoden houkuttelevan maailman kauniilla asuilla, musiikilla, lavastuksella, kiehtovilla valoilla ja fyysisellä tanssilla, jotka tähtäävät katsojien vakuuttamiseen.

Koreografia: Laura Arend | Esiintyjät: Laura Arend, Olivia Caillaud, Nitsan Margaliot, Lola Mino, Damien Sengulen ja Nicolas Zemmour | Kuvat: Yann Gouhier | Kesto: 50 min. | Ikäsuositus: yli 14-vuotiaille

Liput 15€ normaalihinta / 12€ opiskelija, eläkeläinen, työtön, JoJon jäsen
Kulttuuritalo Valveen lippumyymälä
Hallituskatu 7, 08 5584 7575
Avoinna ke-su klo 12-19
sekä www.ticketmaster.fi

JoJo - Oulun Tanssin Keskus

OuDance-festivaali

YAMA Facebookissa

Yann Gouhier

Esitykset

Osta lippu
Map

Valvesali, Kulttuuritalo Valve

Hallituskatu 7, Oulu

16.9.2017

19.00