Paikallisliike 2018 | Mykyrokka-kollektiivi: How ‘bout a LANTTUKUKKO?

Nykytanssi

How 'bout a LANTTUKUKKO? nostaa pöydälle eri näkökulmia perinne- ja lähiruoasta. Teos käsittelee ruoantuotannon hävikkiä sekä sitä, mitä hävikki tarkoittaa laajemmassa yhteiskunnallisessa kontekstissa.

How `bout a LANTTUKUKKO? – nykytanssiteos nostaa pöydälle eri näkökulmia perinne- ja lähiruoasta. Teos käsittelee ruoantuotannon hävikkiä sekä sitä, mitä hävikki tarkoittaa laajemmassa yhteiskunnallisessa kontekstissa. Esityksen aikana valmistetaan pois heitetystä hävikkiruoasta perinneherkkuja ympäristöä kunnioittaen.

Teoksen pohjana toimivat paikallisten asukkaiden, kauppiaiden ja lähiruoan tuottajien haastattelut sekä muistot koskien perinneruokia ja lähiruokaa. How `bout a LANTTUKUKKO? – teoksellaan Mykyrokka- kollektiivi kutsuu katsojat pohtimaan, maistelemaan, muistelemaan ja halutessaan liikkumaan kanssaan VB-valokuvakeskuksen sisäpihalle.

Mykyrokka-kollektiivi koostuu neljästä Pohjois-Karjalassa asuvasta tanssitaiteilijasta: Ella EffendyTeo MattilaRonja Syvälahti ja Ira Vuolle. Taiteilijoita yhdistää halu tutkia ja kyseenalaistaa nyky-yhteiskunnassa normeina pidettyjä elämisen ja toimimisen tapoja. Kollektiivi on kiinnostunut tuottamaan kantaaottavaa esitys- ja performanssitaidetta julkisiin tiloihin. Pää-aiheinaan ovat ekologisuus ja ihmis- sekä eläinoikeudet.


Mykyrokka-kollektiivi: Ella Effendy, Teo Mattila, Ronja Syvälahti, Ira Vuolle
Mentorointi: Katariina Vähäkallio
Kuva: Wilma Mustonen
Tuotanto: Paikallisliike-nykytanssifestivaali, Satoa goes WILD -ruokafestivaali
Kesto: noin 50min


Lauantai 16.6.2018 klo 16.00
VB-valokuvakeskuksen sisäpiha, Kuninkaankatu 14-16, Kuopio

Esitykseen on vapaa pääsy!

Esitys järjestetään yhteistyössä Satoa goes WILD -ruokafestivaalin kanssa.

Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Wilma Mustonen

Esitykset

Osta lippu
Map

VB-valokuvakeskuksen sisäpiha

Kuninkaankatu 14-16, Kuopio

16.6.2018

16:00

Ensi-ilta