Paikallisliike | Minni Hirvonen – Veijo Tiilikainen: Runotanssi

Lausuja Veijo Tiilikainen ja tanssitaiteilija Minni Hirvonen esittävät runotanssia duona, dialogissa keskenään ja yleisön kera, uusin tuulin ja sydämellä.

Runo on hetken kosketus, tässä ja nyt. Tanssi on nyt, hetkessä. Hetken päästä ne eivät enää ole. Sen hetken päästä kokemus on kadonnut. Runo ja tanssi synnyttävät katsojassaan tämän hetken.

Nyt, nyt, nyt.

Ei ole tulevaa. On vain nyt.

Immersiivinen nyt maailma, meditatiivinen tila. Hetki koskettaa sielua, katoaa, virittää katsojansa kehotaajudelle ja saattelee hetkeksi ikiomaan tilaan, joka kaikuu vielä sitten, hetken päähän, kunnes haihtuu. Sitä on runotanssi.

Embodied Poem on syntynyt duo lausuja Veijo Tiilikaisen ja tanssitaiteilija Minni Hirvosen yhteisestä rakkaudesta runotanssiin.

He esittävät runotanssia duona, dialogissa keskenään ja yleisön kera, uusin tuulin ja sydämellä. Teemana ovat monisyinen rakkaus, hyvä elämä ja luonto. Pateettisuuttaa välttääkseen heidän esityksissään tullee ilmenemään kosolti huumoria ja elämisen riemua, punkasennetta, hiljaisuutta ja rauhaa unohtamatta.

Teoksen innoittajina ovat runoilijat Ulla Vaarnamo, Pauli Tapio, Saila Susiluoto, Virpi Alanen ja Miia Toivio.

Koe esitys niillä aisteilla kuin itse haluat, voit sulkea silmäsi ja kuulla sykähdyttäviä runoja Veijon ja Minnin äänellä tai yhtä hyvin katsella tanssia sekä haistaa eteerisiä tuoksuja.

Tanssi, lausunta ja konsepti: Minni Hirvonen ja Veijo Tiilikainen

Sunnuntai 16.6. klo 14.00
Lääninhallituksen huvimaja
Hallituskatu 12 (käynti sisäpihalta)

Esitys on esteellinen, lisätietoja 050 5816300 / itak@itak.fi

Vapaa pääsy.

VINKKI: Jos osallistut Salainen kaupunki -teokseen 15.6. klo 15.00 , tule paikalle polkupyörällä!

Tapahtuman sivu

Suvi-Tuuli Reittu

Esitykset

Map

Lääninhallituksen hyvimaja

Hallituskatu 12, Kuopio

16.6.2019

14:00-14:45