Paikallisliike | Sonja Jokiniemi & työryhmä: Creeping Thistle

Teos on dystooppinen picnic, jossa inhimillisen elämän jälkeinen maasto ja ihmisen oleminen kohtaavat. Jossa materiaalit ja eliöt sekoittuvat ja jossa aineet itkevät.

Creeping Thistle on kahden tanssitaiteilijan, Inka-Leea Haataisen ja Ville Nylénin, koolle kutsuma projekti, jonka koreografina toimii Sonja Jokiniemi. Tekstit ovat Antti Nylénin ja valot Meri Ekolan.

Teos on dystooppinen picnic, jossa inhimillisen elämän jälkeinen maasto ja ihmisen oleminen kohtaavat. Jossa materiaalit ja eliöt sekoittuvat ja jossa aineet itkevät. Teos luo tilaa assosiatiivisille kokemuspinnoille ajassa, jota määrittävät ankara rationaalisuuden ja ymmärtämisen vaatimus, toisaalta totuuden menetys, välinearvot ja normatiivinen kieli. Teos tuo meidät jonnekin, totuuden ja binäärien taakse, jossa paikattomuus ja merkitykset, toivo ja taakka, synkkyys ja hyvyys ovat rinnakkain. Johonkin tyhjään ja ei tyhjään ollenkaan.

Creeping Thistle tarkoittaa samaa kasvia kuin suomen pelto-ohdake: ohdakkeet, villit rikkaruohot ja orvot, nimettömät esineet, marginaalit, unohdettu ja pois heitetty, toiset ja toiseus. Kuinka aineet itkevät, entä miten ihminen, itkeekö sekin?

Esiintyminen: Inka-Leea Haatainen, Ville Nylén
Koreografia: Sonja Jokiniemi
Teksti: Antti Nylen
Valot: Meri Ekola
Äänisuunnittelu: Patrick de Rham
Pukujen toteutus: Janina Silvennoinen
Lavaelementtien rakennus: Arvo Jokiniemi
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Routa Company, työryhmä
Kuva: Anu Rantonen

Sonja Jokiniemi on esitystaiteilija ja koreografi, jonka poikkitaiteelliset teokset tutkivat esineiden ekologiaa, kielen ja ajattelun rakenteita sekä psykodiversiteettiä. Hän työskentelee esitysten, piirrosten ja yhteisöteosten parissa. Jokiniemi on valmistunut Amsterdamin DAS Theatre -koulusta vuonna 2013.

Torstai 13.6 klo 19.30
Kuopion kaupunginteatterin amfiteatteri
Niiralankatu 2 (käynti sisäpihalta)
Esteetön pääsy.

Liput 18/10€ / Paikallisliike -festivaalipassi
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös 30min ennen esityksen alkua ovelta.

Tapahtuman sivu

Anu Rantonen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatterin amfiteatteri

Niiralankatu 2, Kuopio

13.6.2019

19:30