Paikallisliike | Tolvanen – Haatainen – Tavis Dance Company: Tutkielma vaikeasta ja hitaasta liikkeestä

Nykytanssi

Onko olemassa rumaa liikettä? Miten epämiellyttävyys näkyy kehossa? Kuinka hankala keho liikkuu? Miten en koskaan liiku?

Onko olemassa rumaa liikettä? Miten epämiellyttävyys näkyy kehossa? Kuinka hankala keho liikkuu? Miten en koskaan liiku? Eri-ikäiset ja kokoiset kehot museotilassa luovat liikkuvan näyttelyn hankaluuden ja hitauden äärelle. Keskellä nopeatempoista tuloshakuista arkea pysähdymme nauttimaan hankaluuksista, epämiellyttävistä hetkistä ja rumuuden loistokkuudesta. Juhlimme epätäydellisyyttä, keskeneräisyyttä ja loputonta hankaluuksien kohtaamista. Tutkielma on jokaisen tanssijan henkilökohtainen yksilöllinen matka ja yritys uskaltaa olla avoin keskeneräisyyden äärellä.

Tanssijat sukeltavat monituntiseen keholliseen matkaan Kuopion Taidemuseossa keskellä Liikkuvat muodot – näyttelyä. Monituntisen tutkielman aikana yleisö saa liikkua vapaasti tilassa, kirjoittaa, levätä ja pysähtyä. Mitä hankaluus, rumuus ja epämiellyttävyys herättävät sinussa?

Voit tulla ja mennä oman kiinnostuksen mukaan. Tapahtumaa voi katsoa hetken tai monta tuntia.

Ohjaus: Inka-Leea Haatainen, Eevi Tolvanen
Esiintyjät: Tavis Dance Company

Tavis Dance Company on Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen vuonna 2017 perustama nykytanssiryhmä. Ryhmä toimii kurssimuotoisesti ja harjoittelee Sotkulla pääasiassa maanantaisin. TDC koostuu aivan tavallisista ihmisistä, joilla on uteliaisuutta, avoimutta sekä halua ilmaista itseään ja kokeilla uutta. Ryhmään kuuluminen ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.

Ryhmää ohjaavat Eevi Tolvanen ja Inka-Leea Haatainen.

Liikkuvat muodot
Kuopion taidemuseossa 25.5.-1.9.2019

Viivan rytmi, liikkeen tuntu, teosten muotojen keskinäinen jännite ja dynamiikka. Nämä elementit luovat näyttelyn, jonka teoksissa liike on läsnä urheilua ja kehon liikettä kuvaavissa teoksissa liikkuvana kuvana sekä muotoina, viivoina ja väreinä. Kuopion taidemuseon kokoelmista kootussa näyttelyssä taide ja liikunta kohtaavat. Teemoiksi nousevat kysymykset hengen ja ruumiin tasapainosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Näyttely rakentuu eri vuosikymmeninä ja tehdyistä teoksista. Mukana Kuopion taidemuseon kokoelmien taiteilijoista mm. Paavo Halonen, Anja Hyttinen, Heikki Marila, Osmo Monto, Ulla-Mari Lindström, Paavo Räbina, Eino Ruutsalo, Alina Sinivaara ja Rafael Wardi.

Sunnuntai 16.6. klo 10-14
Kuopion Taidemuseo, Kauppakatu 35
Esteetön pääsy.

Liput: Museon sisäänpääsymaksu 8 € / Paikallisliike festivaalipassi

Tapahtuman sivu

Eevi Tolvanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri

Kauppakatu 35, Kuopio

16.6.2019

10:00-14:00

Ensi-ilta