Jukka Ristolainen: PELTO

PELTO on nykytanssin, lannan ja rock’n’rollin hajuinen spektaakkelimainen drive-in-tanssiteos, jossa liha liikkuu, lanta lentää ja peltoautot rämisevät.

PELTO on nykytanssin, lannan ja rock’n’rollin hajuinen spektaakkelimainen drive-in-tanssiteos, jossa liha liikkuu, lanta lentää ja peltoautot rämisevät. Viidentoista esiintyjän ainutkertainen teos toteutetaan Kokon tilan pellolla Kangasniemellä 14.8.2021.

PELTO on aina synnyttänyt maasta ravintoa, ja nyt teos asettuu osaksi peltojen monituhatvuotista kaanonia nykytanssiteoksen näyttämönä. Vanhalta maatilalta löytyvä materiaali on luonut myös puitteet mielikuvitukselliselle löytötavaroiden uusiokäytölle. Oletko koskaan villeimmissä unelmissasi kuvitellut rumpusettiä tuunatun peltoauton lavalla, kokenut lapiosähkökitaran tilutusrituaalia, jorannut teknojytäperäkärryssä tai kuullut jumalaista vesiputkihuilua?

PELTO on kannanotto taiteen tasa-arvoisen tekemisen, alueellisen saavutettavuuden ja monipuolisuuden sekä yhteistyön, nykyaikaisen pienviljelyn, lähiruoan ja -tuotannon ja koko Suomen asuttuna pitämisen puolesta. PELTO on juhlateos Kokon tilan 300-vuotisen historian kunniaksi (1721-2021).

Konsepti: Jukka Ristolainen
Taiteellinen työskentely & toteutus: Jukka Ristolainen, Maija Tuomi, Hieho Homma -kollektiivi, Katariina Poikela – Mezzosopraano, tanssiARTesaani
Yhteistyössä: Ollinahon tila ja Kotimäen tila, Kangasniemi
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, työryhmä
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus Etelä-Savo, Kangasniemen kunta

PELTO
La 14.8.2021 klo 14.00
Kokko1721 residenssi, Kotimäentie 27 A, Kangasniemi

Liput: 20€ / auto (drive-in), traktorilla sisäänpääsy ilmaiseksi

Kokko 1721 residenssi

Traktori ja ihminen pellolla

Esitykset

Osta lippu
Map

Kokko1721 residenssi

Kotimäentie 27 A, Kangasniemi

14.8.2021

14.00

Ensi-ilta