Petri Kekoni Company: Ei aikaa | Otid | Untime

Esitys

Tilasidonnainen suurteos Ei Aikaa | Otid | Untime 12 tanssijalle Malmin lentokentän Hangaarissa kutsuu katsojat pysyvän taiteen äärelle.

PETRI KEKONI COMPANY: EI AIKAA | OTID | UNTIME

Helsinkiläisen nykytanssiryhmän Petri Kekoni Companyn uusi teosprojekti Ei aikaa | Otid | Untime nähdään ensi kertaa Malmin lentokentän kokoonpanohallissa Hangaarissa 8.-17.9.2022. 12 tanssijan voimin toteutettava tilallinen ja voimakkaan liikkeellinen esitysteos herättää uinuvan teollisuushallin uudestaan eloon. Esitys on koettavissa neljän tunnin ajan, johon yleisö voi valita sattumanvaraisen aikaikkunan.

Tilasidonnainen Ei aikaa -esitysprojekti etsii näyttämötapahtumalle vaihtoehtoista muotoa. Teoksen kautta pohditaan ihmisen kompleksista suhdetta aikaan. Kuten elämän pitkässä juoksussa, teoksessa ei ole yhtä alkua ja loppua, on vaan alkuja ja loppuja. Teos on utooppinen koe kuvitteellisesta yhteisöstä ilman aikaa määrittäviä rajoja. Katsoja voi hypätä teoksen virtaan ja sitten hypätä pois joen mutkassa, muuttuneena.

Ei aikaa pohjaa ryhmän aikaisemmille teoksille, joissa on luotu teosmuotoa moduulirakenteella, kuten teoksissa Lähempänä sydäntä (2012), Non-Linear (2014), ja 369⁰ (2019). Ei aikaa on samalla jatkumoa koreografi Petri Kekonin 22 vuotta jalostamalle liikekäsitykselle ollen hyvin fyysinen ja ajoittain vimmainen teos, jossa liikkeen abstraktio ja primitiivinen jylhyys lyövät kättä edelleen.

Malmin lentokentän kokoonpanohalli esityspaikkana antaa teokselle historiallista ulottuvuutta ja suhdetta rakennettuun kulttuuriperintöön. Paitsi teoksen vaatiman massiivisen tilan, Hangaari tarjoaa myös törmäyspinnan intohimoisen innovaation – lentämisen – kehitysaskeleisiin. Halussa lentää on jotain hyvin samanlaista kuin halussa tanssia, olla riippumaton.

”Läpi koreografin urani minua on hiertänyt tämä esityskonventio, missä yleisönä saavumme määrättynä aikana paikalle, seuraamme tietyn dramaturgisen kaaren loppuun asti ja tämän jälkeen saamme luvan lähteä esityksestä pois. Tuntuu että näin asetettuna teoksesta jää pois ympäröivän elämämme sattumanvaraisuus, josta mielestäni syntyy myös ihmiselon ihanuus ja kurjuus. Haluan rakentaa teokselle sellaisen aikakäsityksen, että tämä on aina ollut olemassa, katsoja saa tästä jatkumosta aina sattumanvaraisen siivun. Usein olen verrannut teoksiani galleriassa alati muuntuvaan veistokseen, niin tässäkin tapauksessa”.
– Petri Kekoni

Huomiona katsojille: Teos on käynnissä esityspäivinä klo 18–22. Teoksen rakenne sallii katsojan valita oman saapumis- ja poistumisajankohtansa vapaasti tällä aikavälillä.

TYÖRYHMÄ

Koreografia ja konsepti: Petri Kekoni
Äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Pukusuunnittelu: Joanna Weckman
Valosuunnittelu: Anna Rouhu
Lavastussuunnittelu: Petri Kekoni ja Heikki Rosti
Tanssijat: Tanja Illukka, Olli Lautiola, Meeri Lempiäinen, Anna Stenberg, Jenna Broas, Esete Sutinen, Sampo Kerola, Saku Koistinen, Terhi Vaimala, Jukka Tarvainen, Maija Kiviluoto, Kaisa Niemi
Tuotanto: Petri Kekoni Company / Liikkeen puolesta kannatusyhdistys ry

kekonico.fi

Pasi Orrensalo

Esitykset

Osta lippu
Map

Malmin lentokentän Hangaari

Helsinki-Malmin lentokenttä/ kokoonpanohalli Hangaari, 00700 Helsinki, Helsinki

8.9.2022

18.00

Ensi-ilta

10.9.2022

18.00

14.9.2022

18.00

16.9.2022

18.00

17.9.2022

18.00