Petri Kekoni company : Möhkäle – Erratic Block

Möhkäle - Erratic Block jatkaa Kekonille tunnusomaista omaperäisen liikkeen ja vahvan visuaalisuuden linjaa. Sooloteoksessa Kekonin ominainen tyyli saa suodattumattoman muodon taiteilijan oman kehon, tilan ja näyttämölle rakennettavan lohkaremaisen elementin kautta.

Koreografi Petri Kekoni palaa soolotyöskentelyn pariin yli 10 vuoden ja ryhmäteosten jälkeen.

Tilallisilla tanssiteoksillaan mainetta niittäneen Koreografi Petri Kekonin tuorein sooloteos Möhkäle – Erratic Block jatkaa Kekonille tunnusomaista omaperäisen liikkeen ja vahvan visuaalisuuden linjaa. Sooloteoksessa Kekonin ominainen tyyli saa suodattumattoman muodon taiteilijan oman kehon, tilan ja näyttämölle rakennettavan lohkaremaisen elementin kautta.

Möhkäle-teoksessa elollisen ja elottoman välinen raja hämärtyy. Esiintyjän möhkälemäinen, inhimillisiä viitteitä karttava olemus vertautuu eloon heräävän veistoksen tuomiin inhimillisiin mielikuviin.

”Pakottamattomana muotona Möhkäle on myös kiinnostava käsite. Taiteilijana olen aina ihaillut kuinka luonto muovaa materiaa pitkien aikojen vääjäämättömän hiomisen ja rasituksen tuloksena. Koen että teokseni ovat ikään kuin möhkäleitä; ne muodostuvat tietyn aikavälin tuottamista aatoksista, jotka muotoutuvat teoksen itsensä viitoittamaan suuntaan. Teoksen loppusuoralla pyrin olemaan vain välittäjä. Möhkäle ei ole koskaan muodoton, siinä on ajan tuomia tarkkoja viiltoja ja luodinsuoria pudotuksia.” kertoo Petri Kekoni.

Teos toteutetaan yhteistyössä pukusuunnittelija ja taiteen tohtori Joanna Weckmanin ja tila-aika taiteilija, esittävien taiteiden kentällä toimivan ääni- ja valosuunnittelija Mikko Hynnisen kanssa.

Möhkäle – Erratic Block nähdään Cirkon Maneesi-tilassa 5.-13.10. yhteensä kuusi kertaa.

Teoksen ensi-ilta on perjantaina  5.10.2018 klo 19.00 Suvilahdessa Cirkon Maneesi-salissa.

Esitysaika: klo 19.00

Kesto: noin 50 min

Avoin workshop: lauantaina 13.10 klo 12-15. Workshop avaa teoksen maailmaa esitystilassa. Petri Kekonin vetämä workshop on maksuton ja kaikille avoin.

 

 

verkkosivu

Facebook

Erno Soralipas

Esitykset

Osta lippu
Map

Cirko, Maneesi-sali

Kaasutehtaankatu 1/4 (rakennus 8), Suvilahti, Helsinki

5.10.2018

19

Ensi-ilta

6.10.2018

19

9.10.2018

19

10.10.2018

19

12.10.2018

19

13.10.2018

19