Pichet Klunchun: I Am A Demon

Maailmankuulun thaikoreografin sooloteos. Mestarin kuoleman jälkeen oppilaalla oli yksi kysymys: ”Miten tulla täydelliseksi demoniksi?”

Maailmankuulun thaikoreografin sooloteos

Mestarin kuoleman jälkeen oppilaalla oli yksi kysymys: ”Miten tulla täydelliseksi demoniksi?” Thaimaan tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin kuuluva koreografi Pichet Klunchun vierailee huhtikuussa Helsingissä sooloteoksellaan ”I Am A Demon”.

Teoksessa Klunchun purkaa perinteisen thaimaalaisen Khon tanssin rakenteita askel askeleelta löytääkseen vastauksen, ja muuttuakseen demoniksi. Hän aloittaa kurinalaisilla harjoitteilla, jotka johtavat demonin ruumiinrakenteen ilmentymiseen Klunchunin kehossa. Sitten demonin asenteet ja tunteet nousevat esiin. Lopuksi vastauksia on enemmän kuin kysymyksiä. Selviää, mitä tarkoittaa olla thai, ja mistä Khon tanssissa on todella kyse.

Tärkein löytö on kuitenkin onnellisuus, joka kumpuaa esiintyessä uudelleen löydetystä yhteydestä rakkaaseen ihmiseen. Klunchun loi teoksen kuolleen opettajansa mestari Chaiyot Khummaneen muistoksi. Esitys kertoo taiteenlajin siirtymisestä sukupolvelta toiselle.

Pichet Klunchun

Pichet Klunchun rakentaa siltaa klassisen thaitanssin kielen ja nykymaailman välille. Hän on harjoittanut klassista thaimaalaista naamiotanssitekniikkaa Khonia 16-vuotiaasta.

Sekä kotimaassaan että ulkomailla arvostettu koreografi Pichet Klunchun käyttää työssään nykytanssin rinnalla klassisen thaitanssin metodeja. Työskenneltyään Amerikassa ja Euroopassa hän perusti Pichet Klunchun Dance Companyn, joka luo taiteellisesti kunnianhimoisia teoksia ja harjoittaa nuoria ammattitanssijoita, joilla on vahva osaaminen klassisessa thaitanssissa.

Klunchun on luonut omalle tanssiryhmälleen lukuisia kansainvälisesti menestyneitä teoksia. Hän on myös tehnyt yhteistyötä nykytanssin ja nykyteatterin kärkinimien, kuten Jérôme Belin ja Toshiki Okadan kanssa.

Pichet Klunchun: I Am A Demon
17.4. klo 19:00
Liput: 20 € / 25 €

WHS Teatteri Union
Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki, Finland
tel:+358 – 40 153 0054 e-mail: liput@teatteriunion.fi

Teatteri Union

Esitykset

Osta lippu
Map

WHS Teatteri Union

Siltavuorenranta 18, 00170, Helsinki

17.4.2019

19

Ensi-ilta