Pilvet panttereitaan imettävät

Pilvet panttereitaan imettävät on näyttämöllinen tanssiteos, jonka toiminta tapahtuu mielikuvituksen ja konkretian yhdessä muodostamissa maisemissa.

Pilvet panttereitaan imettävät on näyttämöllinen tanssiteos, jonka toiminta tapahtuu mielikuvituksen ja konkretian yhdessä muodostamissa maisemissa. Lähtökohtana teokselle on Guillaume Apollinairen vuonna 1909 kirjoittama Mätänevä velho -teoksen viimeinen luku Onirokritiikki. Onirokritiikin surrealismia enteilevä, kuin unen seinien sisäpuolelle kirjoitettu rönsyilevyys on aarre, josta tanssiteos ammentaa mielikuviaan ja rakennettaan.

Minun käteni, minun jalkani olivat toistensa näköisiä, ja moninkertaistuneet silmäni ympäröivät minua tarkkaavaisesti. Nousin ylös tanssiakseni käsien ja lehtien lailla.

Pilvet panttereitaan imettävät ei pyri surrealismiin, mutta fanittaa sen vilpittömyyttä kuin nuoruuden rokkistaraa. Pilvet panttereitaan imettävät on suunnattu kaikille ihmeellisistä esityksistä kiinnostuneille aikuisille ja aikuisenmielisille.

Illan tullen puut lähtivät lentoon, apinat jähmettyivät ja näin itseni satakertaisena. Lauma, joka olin, istahti meren rannalle.

Koreografia: Jouni Järvenpää
Tanssi: Sami Henrik Haapala ja Elina Hauta-aho
Musiikki: Anssi Laiho
Lavastus: Timo O. Nenonen
Puvustus: Sirpa Järvenpää
Videosuunnittelu: Aki Lintumäki
Valokuvat: Reino Koivula
Traileri: Jussi Virkkumaa
Tekstilainaukset: Apollinaire, Mätänevä velho / Onirokritiikki. Suom. Riikka Mahlamäki
Tuotanto Jouni Järvenpää ja Barker-teatteri
Teoksen ensi-ilta oli ke 24.6. 2020
Esityksen kesto on noin 1 h

Routa Company

Reino Koivula

Esitykset

Osta lippu
Map

Generaattori

Kauppakatu 36, Kajaani

26.3.2021

19

27.3.2021

19