Pina Bausch / Germaine Acogny & Malou Airaudo: The Rite of Spring / common ground[s]

Esitys

Juhlaviikkojen yhteisillassa Pina Bauschin ravisuttava The Rite of Spring ja uusi teos common ground[s].

Lava täyttyy turpeesta, ja tanssijoiden mekot läikittyvät hiestä. The Rite of Spring kertoo rituaalisesta ihmisuhrista, jonka talven vaihtuminen kevääseen vaatii.

Vuonna 1975 ensi-iltansa saanut teos lukeutuu aikansa vaikutusvaltaisimman eurooppalaiskoreografin, Juhlaviikoilla vuonna 2005 vierailleen Pina Bauschin tunnetuimpiin. Teoksen pohjalla on Igor Stravinskyn säveltämä musiikki, joka puolestaan järisytti kulttuuripiirejä jo vuonna 1913. Stravinskyn sävellyksen ja Bauschin koreografian raaka voima – niin emotionaalinen kuin fyysinen – ei ole ajan myötä väljähtänyt.

Juhlaviikoilla The Rite of Springin esittää 32 tanssijaa 14 Afrikan maasta. ”Sisuskaluja vavisuttavaa erinomaisuutta”, luonnehti brittilehti The Guardian heidän väkevää esitystään.

Yhteisillan avaa common ground[s] -duetto. Tämä uusi teos on inspiroitunut kahden merkittävän naisen elämästä: teoksen ovat luoneet ja sen tanssivat koreografit Germaine Acogny, afrikkalaisen nykytanssin pioneeri, ja Malou Airaudo, yksi Pina Bauschin tanssiryhmän varhaisista johtohahmoista. Molemmat ovat yli 70-vuotiaita. Runollinen ja lempeä teos, kaksikon ensimmäinen yhteistyö, tutkii heidän yhteistä historiaansa ja tunnekokemuksiaan.

Helsingin juhlaviikot

Maarten Vanden Abeele

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Erkko-sali

Kaapeliaukio 3, Helsinki

24.8.2023

17:00

25.8.2023

19:00

26.8.2023

19:00