Pirjo Yli-Maunula: Pessi ja Illusia

Nykytanssi

Monitaiteellinen Pessi ja Illusia yhdistää ainutlaatuisella tavalla nykytanssia, -sirkusta, visuaalisuutta sekä teosta varten sävellettyä musiikkia. Yrjö Kokon klassikkosadusta tehty äärimmäisen voimakas tulkinta rakastetusta tekstistä sopii kouluikäisille ja aikuisille.

Monitaiteellinen Pessi ja Illusia vierailee Helsingissä, Cirko -festivaalilla 15.-16.5. Esityksessä yhdistyy tanssi, sirkus, visuaalisuus ja livemusiikki ainutlaatuisella tavalla.

Esityksen on ohjannut taiteilijaprofessori-tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula. Työryhmän versio Yrjö Kokon klassikkosadusta on äärimmäisen voimakas tulkinta rakastetusta tekstistä. Näyttämölle puhtaalta pöydältä luotu maailma on tekijöidensä tapa käsitellä Pessiä ja Illusiaa. Tutut hahmot ovat saaneet uusia tasoja liikkeen, ilmaisun ja visualisoinnin kautta. Visuaalisesti oivaltava, karhea ja kaunis teos avaa Kokon sadun hahmot ja niiden maailman moniulotteiseksi, syväksi kokonaisuudeksi, jota katsoja syventää entisestään oman tulkintansa myötä. Tältä Pessi ja Illusia näyttä vuonna 2017.

Teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Sanna Vellava ja Katja Kortström, tanssijat Milla Virtanen, Teemu Tuohimaa ja Katri Lausjärvi sekä muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela. Puvustus ja lavastus on valtionpalkitun Pirjo Valisen käsialaa. Valosunnittelusta vastaa Jukka Huitila ja äänisuunnittelusta Aake Otsala.

Esitykset Cirko-keskuksessa, Suvilahdessa.

Kesto: 55 min.

Cirko-festivaali

Flow Productions

Pekka Mäkinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Solmu-sali, Cirko-keskus

Kaasutehtaankatu 1/4 (rakennus 8), Helsinki

15.5.2017

18:00

16.5.2017

10:00

16.5.2017

18:00