Pirkanmaan Tanssin Keskus – Ceci n’est pas moi

Esitys

Ceci n’est pas moi on vilpitön ja intiimi tanssimonologi vastuusta, vapauden tavoittelusta ja niiden muovaamasta ihmisyydestä. Tanssimonologi peilaa menneisyyteen ja tuo esiin Y-sukupolven henkilökuvan.

Radioaktiivisen pilven laskeuduttua vuonna 1986 elämänsä aloittaa ihminen, jolla on kiire tehdä kaikkea. Aikaa ei ole hukattavaksi, koska joku saattaa vetää lankapuhelimen johdon seinästä kesken laulun. Uutisointi kasvihuoneilmiöstä ja lamasta muistuttavat siitä, että kaikkea on vain vähän, aikaakin. Lapsi menee joka aamu vaarin luo katsomaan MacGyverin uusintaa, koska muuten ei ole mitään tekemistä ja aika täytyy käyttää hyödyksi. Silti sinne on kiire, tylsyyttä pakoon, joten matka täytyy juosta. Sukupolveni tarina voisi periaatteessa olla kenen tahansa. Missä tässä tarinassa on tilaa minulle?

Ceci n’est pas moi on tanssitaiteilija Linda Kuhan vilpitön ja intiimi tanssimonologi vastuusta, vapauden tavoittelusta ja niiden muovaamasta ihmisyydestä. Ceci n’est pas moi peilaa menneisyyteen, ja tuo esiin Y-sukupolven henkilökuvan.

Sooloteos flirttailee totuuden kanssa, haluten siitä hyvän ystävän. Teoksen lähtökohtina ovat teoriat totuudesta sekä identiteetin ristiriitaisuus. Nimi on suora viittaus René Magritten klassikkoon La Trahison des images (1929), joka ehdottaa, etteivät asiat ole sitä mitä oletamme.

Runsaus sekä liikkeellä leikittely kiehtoo Kuhaa. Ensimmäisestä hän pyristelee pois, ja jälkimmäisen hän ottaa hyvin vakavasti. Kuhan taiteellisen työskentelyn keskiössä ovat improvisaatiomenetelmin luodut kerrokselliset scoret, joiden materiaalina hän on käyttänyt elämäntapahtumia.

Esityskieli on englanti.

Tanssi ja koreografia: Linda Kuha
Dramaturgia: Jochem Naafs
Äänisuunnittelu: Samuli Welin
Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen
Pukusuunnittelu: Linda Kuha
Mentorointi: Rosanna Irvine, Valtteri Raekallio
Tuotanto: Pirkanmaan Tanssin Keskus (osatuotanto ja residenssi), Codarts & Fontys (osatuotanto)
Residenssit: Kokko1721 (2019), Liikelaituri (2023)

Teosta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Osuuskunta Lamminpää

LIPUT

20 e
10 e / ammattilaiset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Varaa lippusi: toimisto@pirkanmaantanssinkeskus.fi
(Saat paluuviestinä maksuohjeet.)

Lisätiedot

Eino Ansio

Esitykset

Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58 D, 33100 Tampere, Tampere

24.3.2023

19:00

Ensi-ilta

25.3.2023

19:00

28.3.2023

19:00

31.3.2023

19:00

1.4.2023

15:00

4.4.2023

19:00