Placebo / bound to clouds

Kahden tanssiteoksen ilta: Ulla Päivikkö: Placebo / Katja Mustonen - Jasu Parviainen: bound to clouds

Ulla Päivikkö: Placebo

Placebo
tämä on
kunnianosoitus ajatuksille
ja luento mielen valtavasta voimasta
tutkielma liikkeestä lääkkeenä
ja annos taideplaseboa.

Konsepti, liike, teksti: Ulla Päivikkö
Musiikki: Ilmari Tiitinen
Taiteellinen mentori: Liisa Pentti
Ääniteknikko: Tiina Vepsä
Valosuunnittelu: Rauli Katajavuori
Valoteknikko ja valoajo: Pauli Ryhänen
Kuvat: Jenna Kontkanen ja Ritva Astikainen / Riveria
Juliste: Pasi Räsämäki
Kahden viimeisen näytöksen musiikki: Mikael Kuosmanen
Kesto: 30min

Esitys on englanniksi.

Katja Mustonen – Jasu Parviainen: bound to clouds

Mikä on kahden tanssijan välinen painovoima? Kuinka luoda
painottomuuden illuusio ja haastaa painovoiman lakeja? Entä minne
menemme, kun haaveilemme? Miltä unelmat tuntuvat? Kuinka käsitellä
asioita, jotka ovat alati katoavia, eivätkä käsin kosketeltavissa?
bound to clouds on Katja Mustosen ja Jasu Parviaisen nykytanssia,
parityöskentelyä ja improvisaatiota yhdistävä duetto. Pilvet metaforana
maalaavat teokselle poettiset raamit, joiden sisällä tanssijat tutkivat
unelmoinnin ja haaveilun kokemuksellisuutta, fiktion värittämiä kehomaisemia ja ruumiillisuuden haastamista suhteessa painovoimaan.

Koreografia ja tanssi: Katja Mustonen & Jasu Parviainen
Äänisuunnittelu: Ilmari Tiitinen
Valosuunnittelu: Työryhmä + Rauli Katajavuori
Taiteellinen mentori: Mikko Makkonen
Valokuva: Jussi Ulkuniemi
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus & Outokummun kaupunki
Kesto: 45min

KATJA MUSTONEN on tanssija, tanssintekijä ja opettaja. Tanssissa häntä on aina kiehtonut erilaiset läsnäolon tilat sekä kehomielen jatkuva kyky mukautua ja muuttua. Tanssioppaanaan hän on samonnut nykytanssin, improvisaation ja kontakti-improvisaation metsiä aina Joensuusta kansainvälisille poluille ja takaisin, arvostaen yhtä lailla eksymistä kuin löytämistä. Taiteellisessa työskentelyssä häntä kiinnostaa tuntematon, kehon monet ulottuvuudet kuvien, tunnelmien ja ideoiden tulkitsijana sekä liikkeellinen unelmointi.

JASU PARVIAINEN on ammatiltaan tanssija ja taloushallinnon merkonomi, mutta ennen kaikkea hän kokee olevansa ihminen, tutkija ja opiskelija. Parviaista inspiroivat multitalentit sekä ihmiset, jotka ennakkoluulottomasti tekevät itseään inspiroivia asioita puhtaasta
uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta kokemustasostaan huolimatta. Parviainen on kiinnostunut elämästä, ihmisistä, filosofiasta, psykologiasta, itsensä monipuolisesta kehittämisestä sekä
ihmiskehon monimuotoisista mahdollisuuksista tuottaa liikettä ja ääntä. Perustavanlaatuisesti häntä kiinnostaa energia ja värähtely ja se, mikä kulloinkin on merkityksellistä?

ILMARI TIITINEN on yhteisöpedagogi, lautapelaaja ja melodioiden rakastaja. Hän unohtaa nimet ja sanat, mutta muistaa tunnelmat. Nieltyään kolmevuotiaana metronomin painon, pieni määrä rytmin verta liukeni myös hänen sieluunsa. Jos hänen täytyisi valita yksi taivaanhalkomismuoto, olisi se ilmalaiva. ”Vain zeppeliini on kyllin hidas, mutta tarpeeksi vakaa täyttämään etenemisen kultaisen muodon: Rauhallisen lipumisen”.

ULLA PÄIVIKKÖ on outokumpulaistunut tanssitekijä ja opettaja. Häntä kiehtoo tanssin ja liikkeen harjoittelu elämänmittaisena praktiikkana, ajattelun ja kehollisuuden yhteydet, ja liikkuminen jatkuvasti prosessissa olevassa ja hiljalleen hapertuvassa ruumiin ja mielen kokonaisuudessa. Hän puhuu yleensä valtavasti ja helposti liikaa, joten päätti kerrankin antaa itsensä puhua suunsa puhtaaksi myös tanssiessaan. Vaikka suomen kieli on hänen äidinkielensä, hänen ajattelun pääkielensä taaperoikäisenä ja monesti sen jälkeenkin on ollut englanti. Sisäisen lapsen ajatuksenvirran salliakseen, esityksen tekstit pulppuilevat englanniksi.
Lehtorintyön ja taiteilijuuden ohella hän suunnittelee alueelle taiteilijaresidenssiä ja haaveilee alueen nykytanssin kentän vahvistamisesta. Hän kokee itselleen tärkeimmäksi tanssin muodoksi yhdessä tanssimisen näillä yksilöllisillä, mutta silti yhteisillä, tanssin poluilla. Siksi soolon tekeminen saattaa näyttäytyä epäloogiselta, mutta tarkemmin katsottuna soolokin saattaa olla vain yksi yhdessä tanssimisen muoto…

Kahden tanssiteoksen illan pääsyliput 25 / 15 €

Facebook-tapahtuma

Esitykset

Osta lippu
Map

Näyttämö

Pilkontie 7, Joensuu

10.4.2021

19.00

11.4.2021

19.00