Pori Dance Company – Pathless Wood | Overdosed Mood

Pori Dance Company esiintyy Savoy-teatterissa 29.-30.11.2016. Lavalla ryhmän virtuoottiset tanssijat esittävät koreografi Tero Saarisen teoksen Overdosed Mood ja koreografi Hyauk Jin Geonin uuden teoksen Pathless Wood.

Pori Dance Company vierailee ensi kertaa Savoy-teatterissa. Ohjelmistossa nähdään Tero Saarisen varhaiseen tuotantoon kuuluva Overdosed Mood, joka herää jälleen eloon ryhmän virtuoottisten tanssijoiden tulkitsemana. Saarinen on etsinyt teoksessaan ihmisen henkisiä ja fyysisiä äärirajoja, ylikuormittuneisuuden tilaa, jossa tanssijoiden liike ei hellitä hetkeksikään. Tanssilla ei ole aikaa eikä paikkaa, se on alitajunnan tila. Saarisen tuotannolle tyypillisellä tavalla Mikki Kuntun valosuunnittelu on teoksessa keskeisessä osassa: konkreettinen näyttämötila hämärtyy visuaalisuuden hukuttaessa katsojan abstraktin tunnelman syövereihin.

 Illan toisena teoksena nähdään kantaesityksensä saava suomalais-korealainen yhteistyö koreografi Geon Hyauk-Jinin johdolla. Pathless Wood sukeltaa tekemiemme valintojen ja samalla muistojen maailmaan, jossa merkityksettömältäkin tuntuva päätös voi johtaa täysin ennalta-arvaamattomaan tulevaisuuteen. Geon Hyauk-Jin on korealaisen Ground Zero Project -ryhmän taiteellinen johtaja, joka on saavuttanut urallaan monia palkintoja alan kansainvälisissä kilpailuissa. Vuonna 2011 Korean Dancer of the Next Generation -tunnustuksen saanut taiteilija on ehtinyt työskennellyt mm. Japanissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Pathless Wood on Geon Hyauk-Jinin toinen teos Pori Dance Companylle.

 “Overdosed Mood todistaa, että sen keskeinen teema – ihmisen rimpuilu ylitsevyöryvän ärsyketylvan ristipaineessa – on vähintään yhtä ajankohtainen kuin ensiesitysvuonna 1997.” Mikko I. Elo, Satakunnan Kansa 24.3.2016

 ”Tanssikenttämme kestoihmeen, Pori Dance Companyn, vierailu Helsingissä oli merkkitapaus. Jo neljännesvuosisadan ryhmä on kyennyt uusiutumaan ja toimimaan kasvualustana monille hienoille tanssijoille.” Jukka O. Miettinen, Helsingin Sanomat 8.2.2015

Kesto 1 h 40 min. sis. väliajan

Pori Dance Company - iltojen esittely

Petra Mäkelä

Esitykset

Osta lippu
Map

Savoy-teatteri

Kasarminkatu 46-48, Helsinki

29.11.2016

19.00

Ensi-ilta

30.11.2016

19.00