Pro Dance -gaala 2020: Tanssille!

Baletti

Pro Dance -gaalan teemaksi on nostettu tanssin ja tanssin tekijöiden monimuotoisuus. Gaalassa jaetaan jälleen stipendit ja elämäntyöpalkinnot.

Tanssi on kehon taidetta, jolla on yhtä monta muotoa kuin on tulkitsijaakin. Liike on kieli, jota me kaikki puhumme. Pro Dance -gaalan teema ja ohjelmisto ilmentää tällä kertaa tanssin monimuotoisuutta ja tarjoaa laajan kattauksen tanssin taituruutta aina baletista flamencoon ja kilpatanssiin asti – tanssielokuvaa unohtamatta.

Esiintyjinä nähdään mm. Hampurin baletin tanssijaksi ensi kaudella siirtyvä Atte Kilpinen, Rebecca King, Benjamin Kuefler, Violetta Keller, Tuukka Piitulainen ja Mariusz Morawski, Yuka Masumoto, Katariina Luukas, Viola Länsivuori, Leonora Nummi sekä Aapo Kokkonen Suomen Kansallisbale-tista, Ballet Finlandin tanssijoita, Kaari ja Roni Martin, tanssiryhmä Glims&Gloms, latinalaistanssien suomenmestarit Robert Vilenius ja Veera Hedman, Valtakunnallisen balettikilpailun voittajia sekä muita nuoria lahjakkuuksia.

Lisäksi nähdään Hanna Brotheruksen tanssielokuva Men, jonka teemana on miesten välinen kosketus. Elokuvan pääosassa on 9 suomalaismiestä, joista nuorin on 12- ja iäkkäin 85-vuotias.

Gaalassa julkistetaan jälleen myös Pro Dance -stipendien ja elämäntyöpalkintojen saajat. Pro Dance on jakanut stipendejä tanssin ammattilaisille ja nuorille lahjakkuuksille jo yhteensä yli 270 000 €. Koko gaalan tuotto menee stipendirahastoon.

Pro Dancen sivut

Stanislav Belyaevsky

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

15.3.2020

17:00