Raekallio Corp. – Muistikuvia

Nykytanssi

Valtteri Raekallion teos Muistikuvia on sukupolvien läpi katsova esitys, joka tarkastelee ihmistä, sinua tai ainakin minua kysyen: Missä kulkevat muistojen, fiktion ja narraation rajat?

Muistikuvia – Recollections on autofiktiivinen esityshybridi, jossa lapsuus, kuviteltu yhteinen historia, toteutumattomat tulevaisuudet ja oman kuolevaisuuden kohtaaminen muodostavat kehyksen kolmen taiteilijan vuoropuhelulle. Esitys venyttää totuuden rajoja luoden fragmentaarisen maailman tiedostamattomasta; muistomme ovat valheellisia ja tulkinnanvaraisia, ja rakennamme identiteettimme aina niistä luomiemme narratiivien pohjalta.

Raekallio Corp. on Suomi-palkinnon vuonna 2019 saanut helsinkiläinen nykytanssiryhmä, joka on tullut tunnetuksi läheisestä yhteistyöstään kotimaisten kirjailijoiden kanssa. Vuonna 2013 perustettu ryhmä tuottaa suurimittakaavaisia immersiivisiä ja paikkasidonnaisia esityksiä, vierailuesityksiksi soveltuvia vahvoja ja omaäänisiä näyttämöteoksia sekä eri taiteenaloja yhdistäviä elokuvaprojekteja. Ryhmää tukevat Taike, Koneen säätiö ja Helsingin kaupunki.

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio
Musiikki: Meriheini Luoto (viulu, avainviulu, laulu, elektroniikka)
Tanssi: Annamari Keskinen & Valtteri Raekallio, avustaja Hugo Raekallio (8v)

Tuotanto: Raekallio Corp. Zodiak – Uuden tanssin keskus

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44, Kuopio

13.10.2020

19.00

14.10.2020

19.00