Rajaniemi Collective: Mistä on isot tytöt tehty?

Nykytanssi

Teos pureutuu tutkimaan naissukupuolisuuden ilmentymistä, luomista ja manipulointia 2020-luvulla. Mistä on isot tytöt tehty? on itseironinen, tilaa ottava ja ruumiillinen äännähdys naiseudesta!

Villejä kesyttämättömiä naaraita. Mallinukkemaisia objekteja vaatekauppojen ikkunoissa. Petollisia seireenejä. Kilttejä kympin tyttöjä. Feministejä ja maailmanjohtajia. Kotiäitejä, ruumiita jätesäkeissä vai kenties ihan vaan tavallisia ihmisiä luotujen representaatioiden keskellä?

Mistä on isot tytöt tehty? -teos pureutuu tutkimaan naissukupuolisuuden ilmentymistä, luomista ja manipulointia 2020-luvulla. Millaiset ovat yhteiskunnan antamat raamit naiselle ja miten otamme ne naisina vastaan. Teos pyrkii avartamaan luotuja representaatioita ja naiseuden ympärillä pyöriviä ilmiöitä, tilastoja, käsitteitä ja kokemuksia.

Mistä on isot tytöt tehty? -nykytanssiteos luovii liikkeen ja äänenkäytöllisten elementtien välillä kiinnostuen improvisaatiosta, kompositioista, objekteista, tekstistä, tilasta ja tunnelmista.

Teos on itseironinen, tilaa ottava ja ruumiillinen äännähdys naiseudesta!

Ohjaus & Koreografia: Niina Rajaniemi
Konsepti: Rajaniemi Collective
Esiintyjät: Lotta Halinen, Klaara Haapanen, Hilja Penttinen, Vellamo Ikonen, Aletta Salo, Sofia Rintala ja Niini Järvinen
Äänisuunnittelu: Tony Sikström
Valo- ja äänitekniikka: Tito Kärnä
Puvustus/Lavastus/Valot: Niina Rajaniemi
Teknikko: Tito Kärnä
Mentoronti: Heidi Kirves

Kuvat: Jussi Säilä
Video: Sami Jokisuo
Editointi: Jussi Säilä ja Niina Rajaniemi

Kesto: 60 min

Liput: 15€/10€ (käteinen)
Lippuvaraukset: liput@rajaniemicollective.fi

Tukijat: Pirkanmaan Tanssin Keskus ry, Taiteen edistämiskeskus ja Tampereen kaupunki

Rajaniemi Collective on Niina Rajaniemen perustama nykytanssikollektiivi. Vuonna 2017 perustettu ryhmä koostuu alalla työskentelevistä freelancereistä, joiden kanssa Niina tekee yhteistyötä produktio kohtaisesti. Ryhmän pyrkimyksenä on tuoda tanssia näkyväksi sekä luoda kaikille mahdollisuus reflektoida maailmaa taiteen avulla. Rajaniemi Collectiven viimeisimmät teosaihiot ovat käsitelleet luotuja sukupuolirooleja, yhteiskunnallisia valtarakenteita, henkisyyttä, häpeää ja henkilökohtaista maailmankatsomusta. Viimeisimmät teokset: Mistä on isot tytöt tehty? (2020), Cape Mosaic (2020), Loopperi (2018), J4CKET ́s J4CKET ́s (2017) ja CAYA (2017). Rajaniemen koreografioissa näkyy monien taiteenalojen yhteentörmäys, visuaalisuus, kokeilunhalu, fyysisyys, huumori sekä kiinnostus puhtaasti liikekieleen ja improvisaatioon.

https://rajaniemicollective.fi/

https://www.instagram.com/rajaniemi_collective/

Lippuvaraukset

Jussi Säilä

Esitykset

Osta lippu
Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58 D, 33100 Tampere , Tampere

18.9.2020

19.00

Ensi-ilta

19.9.2020

19.00

26.9.2020

19.00

27.9.2020

14.00