Reijo Kela: Taulumannekiini

Nykytanssi

Tanssija-koreografi Reijo Kela on lämmittänyt esityskuntoon klassikkoasemaan nousseen tanssiteoksensa Taulumannekiini, jonka ensiesitys oli 10.10.1982 Tanssigalleriassa, Helsingissä.

Taulumannekiini käsittelee ihmisen arkiseen elämiseen liittyviä lakeja ja yhteiskunnallisia muotteja sekä taiteen ja byrokratian suhdetta.

Tanssija-koreografi Reijo Kela on lämmittänyt esityskuntoon klassikkoasemaan nousseen tanssiteoksensa Taulumannekiini, jonka ensiesitys oli 10.10.1982 Tanssigalleriassa, Helsingissä. Teos esitettiin lokakuussa 2019 Pakko sanoa! -teatterifestivaalilla Suomussalmella ja nähdään nyt toistamiseen Stoassa.

Vanhan teoksen palauttaminen mieleen on ollut isotöistä ja fyysisesti raskasta. Yksi liikesarja on pitänyt muuttaa kehon jäykistymisen takia, mutta muuten Kela pyrkii esittämään Taulumannekiinin yhtä autenttisena kuin ensi-illassa 38 vuotta sitten.

Vaikka maailma on muuttunut, esitys on edelleen ajankohtainen. ”Luuletko, että olet vapaa?” Reijo Kela miettii sitä, minkä orjia meistä aina tulee. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa annamme oikeudet isoille tietoyhtiöille ja muutaman vuoden päästä ostamme tietojamme sieltä takaisin. Kartamme lakeja ja asetuksia, mutta digitaalisessa mediassa hyväksymme suurimman osan, eikä se juuri hetkauta meitä.

Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus, vetäjänä Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden päätoimittaja Minna Tawast

Kesto n. 40 min + keskustelu

Esitys on osa Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa.

Taulumannekiini

Kari Hakli

Esitykset

Osta lippu
Map

Stoa, Itis

Turunlinnantie 1, Helsinki

29.2.2020

17.00