RITMÅBO: From Flamenco to Jazz

Flamenco, jazz ja perkussiivinen tanssi kohtaavat keskäkuun kansainvälisessä RitmÅbo-esityksessä Turussa. Illan vieraina nähdään flamencotrio Aire de Vida, jazzpianisti ja elokuvasäveltäjä Sid Hille sekä steppitanssija Jussi Lindroos.

Aire de Vida on flamencolaulaja Ellen Pontaran, flamencotanssija Pia Pohjakallion sekä kitaristi Per Lennerin muodostama flamencokokoonpano Ruotsista. Tukholmasta tulevan ryhmän intensiiviset esitykset yhdistävät musiikkia, tanssia ja runoja sekä teknisesti taitavaa ja vahvaa ilmaisua. Aire de Vida on Tukholmassa viime vuonna menestyksekkäästi alkaneen FlamencoFredag @ Odenplan -sarjan houseband. Sid Hille on menestynyt ja ansioitunut huippumuusikko, jazzpianisti ja elokuvasäveltäjä. Hille on aiempina vuosina ollut yksi RitmÅbo-sarjan suosikkivierailijoista, ja hän palaa nyt kohtaamaan flamencon asettamat uudet haasteet. Iltaa ja sarjaa isännöi tuttuun kansainväliseen tyyliin perkussiivista tanssia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos.
RitmÅbo on kansainvälinen tanssin ja elävän musiikin esityssarja, jota on nähty Turussa vuodesta 2010. Sarjan esitykset perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon ja hetkellisyyteen. RitmÅbo-sarjaa on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.

Lipunmyynti kesäkuun esitykseen on alkanut Tiketissä.

Kesto: 1 h 15 min
Koreografia: Jussi Lindroos (RitmÅbo-konsepti)
Tanssijat: Pia Pohjakallio flamencotanssi
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi ja steppi
Muusikot
Ellen Pontara flamencolaulu
Per Lenner kitara
Sid Hille piano
Lavastus: Jussi Lindroos (RitmÅbo-konsepti @ TSMO)

www.ritmabo.com

Esitykset

Osta lippu
Map

TSMO - Turun seudun musiikkiopiston konserttisali

Mestarinkatu 2, Turku

13.6.2016

19.00