RitmÅbo: ”From Kalevala Landscapes to Afro-Cuban Jazz”

Tanssin ja elävän musiikin RitmÅbon huippuvieraana nähdään maaliskuussa afrokuubalaista musiikkia, amerikkalaista rytmisteppiä ja kehorytmiikkaa virtuoosimaisesti yhdistävä tanssija-muusikko Max Pollak New Yorkista.

Esityksessä lavalle nousevat myös kotimaiset huippujazzmuusikot saksofonisti Manuel Dunkel sekä pianisti ja elokuvasäveltäjä Sid Hille yhdessä RitmÅbo iltoja isännöivän steppiartisti Jussi Lindroosin kanssa.

Max Pollak on yksi stepin ja kehomusiikin kiinnostavimmista kansainvälisistä nimistä. Hänen tyylinsä yhdistää huikealla tavalla afrokuubalaista musiikkikulttuuria, amerikkalaista rytmisteppiä ja kehomusiikkia. Pollak on esiintynyt yhdessä Los Muñequitos de Matanzasin, Chucho Valdésin ja Lila Downsin kanssa sekä työskennellyt huippujazzmuusikoiden kuten Ray Brownin, Phil Woodsin, Paquito D’Riveran, Slide Hamptonin ja Danilo Perezin kanssa. Hän on esiintynyt myös Cyro Baptistan lyömäsoitin kokoonpanossa, Beat The Donkeyssa, Heather Cornellin bebob steppi kvartetissa Manhattan Tapissa, Urban Tapissä, Rennie Harris Pure Movementissa, Feet 2 The Beatissa, Roxane Butterflyn kanssa sekä Grupo Los Santosissa. Suomessa Pollak on aiemmin nähty muun muassa kansainvälisillä Feet Beat steppifestivaaleilla ja Kuopio Tanssii ja Soi tapahtumassa. Pollakin musiikki-ja tanssikokoonpano RumbaTap on julkaissut myös korkeatasoisen musiikkialbumin.

“From Kalevala Landscapes to Afro Cuban Jazz” –ilta tarjoaa yhdistelmän afrokuubalaisia rytmejä, groovaavaa jazzia, kalevalaisia äänimaisemia sekä mukaansatempaavaa steppiä, kehomusiikkia ja perkussiivista tanssia. Afrokuubalaiseen musiikkiin ja jazziin perustuvan musiikki- ja rytmi-ilotulituksen ohella esityksessä on mukana otteita Pollakin vuonna 2007 New Yorkin Joyce Soho näyttämölle tekemästä Kalevalasta inspiroituneesta teoksesta. Esitys on osa RitmÅbon ohjelmaa, jolla juhlistetaan Suomen juhlavuotta.

www.ritmabo.com

Louis Greefelt

Esitykset

Osta lippu
Map

VIMMA konserttisali

Aurakatu 16, Turku

17.3.2017

19:00