RITMÅBO – New York Rhythms

Nykytanssi

RitmÅbo-sarja juhlii kymmenettä juhlavuottaan New Yorkin tunnelmissa. Koe perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin täyttämä upea juhlaesitys toukokuussa!

Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa.

Cornell on tehnyt yhteistyötä jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn sekä monien mielenkiintoisten jazzin ja maailman musiikin artistien kanssa. Hän toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle.

Cornell on myös nauhoittanut Making Music Dance albumin yhteistyössä new yorkilaisten flamenco- ja maailmanmuusikoiden kanssa. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Koreografi sekä steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuu itseään myös fyysiseksi muusikoksi.

Esityksen musiikkivieraina kuullaan korkeatasoisia kotimaisia jazzmuusikoita saksofonisti Manuel Dunkeilia sekä Rhodes-sähköpianisa illassa soittavaa pianisti ja säveltäjä Sid Hilleä. Iltaa isännöi steppiä-, kehomusiikkia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos. Lisämausteena upeaan juhlailtamaan antaa varmasti Linnateatterin teatteriravintolan rouhea tila, jossa voi myös asiaan kuuluvasti nostaa maljan juhlavuoden kunniaksi.

RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Sarjan toteuttamista on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.

Heather Cornell (New York) rytmisteppi & hiekkatanssi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille Rhodes & pieninstrumentit
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi, steppi & laulu

www.ritmabo.com

William Federking ja Olli Sulin

Esitykset

Osta lippu
Map

Linnateatterin Teatteriravintola

Linnankatu 31, Turku

7.5.2019

20:00