Rodrigo Sobarzo: Prins of Networks

Nykytanssi

Esitys tutkii digitaalista maailmanjärjestystä ja siinä alati rakentuvaa maailmaa kärpästen kasvatuksen ja luonnon kiertokulun kautta.

Pe 28.4. klo 19
La 29.4.klo 14 & 16

Liput 20/15e, näyttelylippu sisältyy hintaan

Prins of Ne†worksin lähtökohtana on aateluuden kuolema; nykyisin: eleganssin kuolema.

Tällä digitaalisen areenan aikakaudella ei ole enää arvokkaita patsaita, arvonimiä eikä läänityksiä. On uusi järjestys, joka perustuu puhtaaseen tietoon ja taitopohjaiseen metafyysiseen toimintaan. Meidän on rakennettava verkkoja, valtava verkosto jota virtuaaliset avatarit ja digitaalisesti vapautetut identiteetit asuttavat, kansoittavat ja valloittavat. Uusi monenkirjava kuningaskunta. Se leviää, se luo maankaltaista tilaa. Digitaalisia monumentteja pystytetään vääjäämättä, ja ne kootaan yhdessä ja pakon edessä. Ei ole järkeä katsoa taakseen; ei ole järjettömyyttä. Kun lakkaa etsimästä järjellisiä selityksiä, voi keskittyä katsomaan kaukaisuuteen, saavuttamattomaan: jatkumoon.

Prins of Ne†worksin aineellinen muoto on kokemuksellinen kapseli, johon kokoonnumme pohtimaan visuaalisesti aineen eri olomuotoja ja sen luonnollista kiertoa. Tällä kerralla keskitymme kärpästen kasvattamiseen. Kärpäsiin materiaalina, sähköisinä ja äärettömän edistyneinä teknologisina olentoina. Hyönteinen (teknologia) syntyy ja kuolee uudelleen hajoamalla. Ennalta määrättyjen järjestelmien nousu ja tuho, järjestelmien, jotka eivät koskaan murra luonnon murtamatonta kättä, jotka ikuisesti palvelevat luontoa, koska luonto on meihin iskostettu alun perin. Mikään aine ei ole keinotekoista; keinotekoisuus on vain yksi luonnon monista olomuodoista.

Prins of Ne†works yhdistää taiteen tekemisen ja kemiallisen hajoamisen: teos on visuaalinen manifesti, joka tutkii digitaalista ja analogista yhdisteleviä uusia ekologioita. Se sovittaa yhteen ihmisyyden ja olemisen poistamalla virtuaalisesti yhtälöstä ihmisen ja korostamalla olemista siinä, mitä jäljelle jää.

Rodrigo Sobarzo de Larraechea (CL/NL) Au†¡smo on opiskellut SNDO:ssa (School for New Dance Development) Amsterdamissa sekä Jan van Eyck Academyssa Maastrichtissa. Hänen visuaaliset teoksensa pyrkivät herättämään katsojissa itsetutkiskelua. Häntä myls kiinnostaa alakulttuurit ja niihin liittyvät tuotannot digitaalisilla alustoilla kuten erilaisilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kiasma-teatterin sivut

Rodrigo Sobarzo

Esitykset

Osta lippu
Map

Kiasma-teatteri

Mannerheiminaukio 2, Helsinki

28.4.2017

19:00

29.4.2017

14:00

29.4.2017

16:00