Ruumiillisia mietteitä – kehollisia tulkintoja Tarja Pitkänen-Walterin teoksiin

Kolmena helmikuisena iltana koreografit Sara Grotenfelt, Eeva Juutinen ja Iina Taijonlahti jakavat näyttelykävijöiden kanssa erilaisia esityksellisiä ja moniaistillisia tapoja olla Tarja Pitkänen-Walterin maalausten äärellä. Kunkin esityksen kesto on noin 20 min.

Sara Grotenfelt: Onion

Esitys on preludi, jossa paljastuu näyttelyn teoksista kumpuavien mielleyhtymien kerroksia ja niistä sommiteltuja affektiivisia kuvia.

Sara Grotenfelt on esiintyjä ja koreografi, joka tällä hetkellä työskentelee affektiivisten kuvien, esineiden ja liikkeiden merkitystasojen, sekä toiston parissa. Hän on opiskellut tanssia ja koreografiaa Kööpenhaminan DASPA:ssa ja viimeistelee parhaillaan koreografian maisteritutkintoaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Saran viimeaikaisia töitä ovat olleet videoteos Magic Show, esiintyjänä toimiminen W A U H A U S-kollektiiivin teoksessa Suurenmoinen Sotku sekä taiteellinen opinnäyte Huldra.

Eeva Juutinen: Kieli kasvaa ulos silmistä

Teos tutkii intiimiyttä, mielikuvituksellisuutta ja affektiivisuutta suhteessa Tarjan teoksiin muun muassa pintojen, kerrosten, painon, katseen ja runollisuuden kautta.

Eeva Juutinen on koreografi ja esiintyjä, joka on opiskellut tanssia ja koreografiaa Englannissa, Belgiassa ja Suomessa. Hänen viimeisin teoksensa on olO, jonka ensi-ilta oli elokuussa 2021. Hän suunnittelee ja tekee erilaisia projekteja erilaisten työryhmien kanssa. Viime syksyn aikana hän on työstänyt Belgiassa sooloteosta. Hän käyttää kirjoittamista ja hengitystä koreografisina työkaluinaan liike praktiikan ohella sekä tutkii usein kehon ja ympäristön välisiä suhteita. Erilaisuus, intiimiys, affekti ja intensiteetti ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan.
https://eeevaj.wixsite.com/mysite

Iina Taijonlahti: Navigating in the Frame

Teoksessa taideteokset ja ihminen asettuvat rinnan ja muodostavat vaihtuvia sommitelmia, joissa tutkitaan kasautuvia vaikutuksia ja asioiden ketjuuntumisia.

Koreografi Iina Taijonlahti työskentelee laajasti tanssi-, esitys- ja installaatiotaiteen kentillä. Hän tutkii teknologian, ihmisyyden ja ruumiillisuuden suhteita posthumanismin aikakaudella. Iina on valmistunut maisteriksi Teatterikorkeakoulun koreografian sekä Turun Taideakatemian Taiteen uudet kontekstit- koulutusohjelmista. Hän kuuluu myös taiteilijoista, muotoilijoista ja teknologian ammattilaisista koostuvaan Ekho Collectiveen.
https://www.iinataijonlahti.com

Esitysten kokonaiskesto noin 60 min
Esitykset sisältyvät näyttelylipun hintaan 14 € / 8 € / Museokortti
Liput voit varata Taidehallin sivulta esittelytekstin lopusta:
https://taidehalli.fi/news/ruumiillisia-mietteita/

Eeva Juutinen

Esitykset

Map

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3 00100 Helsinki, Helsinki

18.2.2022

18.30

Ensi-ilta

19.2.2022

17.30

20.2.2022

17.30