Ryuichi Fujimura: How I practice my religion & How Did I Get Here? + Martin Hansen: Monumental

Kahden australialaisen tanssitaiteilijan sooloteoksien yhteisilta.

Ryuichi Fujimura: How I Practice My Religion + How Did I Get Here?

How I Practice My Religion tutkii tekijänsä henkilökohtaista tanssihistoriaa tekstin ja liikkeen kautta samalla puraten fyysisiä ja henkisiä tuntemuksia. Teos on syntynyt ja kehittynyt Fujimuran rakkaudesta tanssiin ja se onkin omistettu hänen kolmelle ensimmäiselle tanssiopettajalleen Margaret  LasicalleCaroline Englishille ja Anastasi Siotasille.

How Did I Get Here? Tutkii kokemustamme ajasta kun ikäännymme ja kuinka me tunnistamme ja hyväksymme oman kuolevaisuutemme kun lähestymme elämän syksyä. Ryuichi Fujimura teki teoksen lähestyessään itse 50 ikävuoden rajapyykkiä ja teos reflektoikin hänen omia kokemuksiaan ikääntymisestä.

Ryuichi Fujimura on Sydneyssä syntynyt tanssitaiteilija. Fujimura on vuodesta 1995 opiskellut nykytanssia sekä improvisaatiota ja koreografiaa Australiassa ja ulkomailla. Viidentoista vuoden ajan Fujimura on tehnyt töitä kansainvälisten ja australialaisten tanssi-, teatteri- ja kuvataiteilijoiden kanssa monissa tanssi-, teatteri-, ooppera- ja paikkasidonnaisissa teoksissa ja elokuvaprojekteissa. Fujimura on esiintynyt ryhmien kuten Force Majeure, De Quincey Co., La Fura dels Baus, Opera Australia, Gravity Research Institute ja Untitled Collectiven kanssa.

Martin Hansen: Monumental

Soolotanssiteos Monumental on omaelämänkerrallinen tanssihistoriikki. Teos kostuu Anna Palvovan vuonna 1905 luodusta, uraauurtavasta The Dying Swan teoksen uudelleen sovituksesta. Onko klassikot luotuja uudelleen sovitetuiksi? Martin Hansen käyttää fyysistä työvoimaa ja monimutkaisia lavaohjeistuksia luodessaan uudelleen historian ikonisimman tanssiteoksen. Teos on leikkimielinen yhdistelmä jälleenrakentamista ja tuhoamista. Monumental kyseenalaistaakin sitä hiuksen hienoa eroa kanonisen ja tutun välillä.

Yhteisilta
Torstai 23.11.2017 klo 19.00
Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, Joensuu

Liput yhteisiltaan 20/15€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.

Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Esitykset

Osta lippu
Map

Taidekeskus Ahjo

Kirkkokatu 23, Joensuu

23.11.2017

19:00