Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti

Nykytanssi

rememberme-teosparin lisäksi esityskokonaisuuteen kuuluu Teemu Kyytisen ohjaama Hiljaiset tunteet -dokumentti.

REMEMBERME

Tanssiteatteri Tsuumin tanssijat Salla Korja-Paloniemi ja Sampo Kerola ovat toteuttaneet yhteistyössä muusikko Antti Paalasen kanssa, hänen musiikkinsa siivittäminä tanssidueton rememberme, joka koostuu livenä esitettävästä tanssiduetosta sekä tanssivideosta. Teosparin aiheena on myytti ikuisesta paluusta – ainaisesta paluusta lähtöpisteeseen.

Ajattele, että kaikki toistuisi joskus jo kokemamme kaltaisena ja että tuo toistuminenkin jatkuisi loputtomiin. Niin henkilökohtaiset ilot ja surut kuin suuremmat maailmaa ja kansoja mullistavat tapahtumat. Yhä uudestaan ja uudestaan.

rememberme tutkii ainaisen palautumisen ajatusta eräänlaisena perspektiivin vaihtona – kuinka saada asiat näyttämään toisilta kuin me ne tunnemme? Esimerkiksi poistamalla niistä ohimenevyyden lieventävän asianhaaran. Sanonta “Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” saa täten myös aivan uuden merkityksen.

Milan Kundera tarinoi aikanaan ainaisesta palaamisesta ja sen tuomasta taakasta romaanissaan Olemisen sietämätön keveys ja kysyi, kumpi meidän on valittava? Keveys vai paino? Samaa tematiikkaa pohtii myös rememberme, naisen ja miehen duetto. Kumpi on negatiivista, paino vai keveys? Murtuuko ihminen lopulta oman vastuun taakkansa alle vai löytääkö hän sisäisen lapsensa yhä uudestaan ja uudestaan?

KOREOGRAFIA: Sampo Kerola
MUSIIKKI: Antti Paalanen
TANSSI: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola
PUKUSUUNNITTELU: Suvi Matinaro

VIDEON KUVAUS, LEIKKAUS JA EDITOINTI: Ulla Nikula
VIDEON MUSIIKKI: Antti Paalanen feat. Haaven
VIDEON ESIINTYJÄT: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola, Pihla Nikula

ESITYSVIERAILUN JÄRJESTÄJÄ: Tanssiteatteri Minimi

Tanssiteatteri Tsuumin esitysvierailu

HILJAISET TUNTEET -DOKUMENTTI

Teemu Kyytisen dokumentissa koreografi Reetta-Kaisa Iles kysyy, onko sosiaalisella tanssilla ja taidetanssilla mitään yhteistä. Hän lähtee selvittämään vastausta yhdessä neljän legendaarisen suomalaisen tanssitaiteilijan, Alpo AaltokoskenReijo KelanMarjo Kuuselan ja Ervi Sirénin kanssa tekemällä Hiljaiset tunteet -näyttämöteoksen. Dokumentti rakentuu karismaattisten esiintyjien haastattelujen ympärille ja näyttää otteita näyttämöteoksen harjoituksista ja ensi-illasta Pyhäjärven Täydenkuun tanssit- festivaalilla 28.7.2015. Dokumentin on ohjannut ja leikannut Teemu Kyytinen, kuvaus Teemu Kyytinen ja Thomas Freundlich.

REMEMBERME JA HILJAISET TUNTEET 
Pe 24.11. klo 19.00
La 25.11. klo 19.00
LIPUT: 18 / 10 €

Tiedustelut 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Liput ja lisätietoa Minimin sivuilta

Antti Paalanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

24.11.2017

19.00

25.11.2017

19.00