Sara Gurevitsch: Aina enemmän kuin yksi

Aina enemmän kuin yksi -teoksen lähtökohtana toimivat havainnot voiman ja vastavoiman kokemuksista.

Teoksen lähtökohtana toimivat havainnot voiman ja vastavoiman kokemuksista. Teos käsittelee kokemuksia erilaisten improvisaatio harjoitteiden ja tehtävien avulla. Teos rakentuu tilassa havaittavien muutosten ja kehollisen kehkeytymisen kautta.

’The art of progress is to preserve order amid change and to preserve change amid order.’
– Alfred North Whitehead

Sara Gurevitsch (s.1986) on Mikkelistä kotoisin oleva tanssija ja koreografi. Gurevitsch on valmistunut tanssijaksi Statens Skenekunstskolesta Kööpenhaminasta vuonna 2013. Tanskassa ollessaan Gurevitsch työskenteli Ultimat Väsen nimisessä kollektiivisessa kokoonpanossa. Gurevitsch on Suomessa ollessaan esiintynyt muun muassa Riitta Pasanen-Willbergin, Ulla Koiviston ja Favela Vera Ortizin teoksissa. Gurevitsch on myös koreografivoinut ja jakanut omaa oppimistaan tanssin kentällä perusopetusta antavissa oppilaitoksissa Mikkelissä ja Lappeenrannassa. Tällä hetkellä Gurevitsch suorittaa koreografian MA tutkintoa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Gurevitsch käyttää improvisaatiota liikkeen tutkimus – ja kehittämismenetelmänään. Joista syntyvät oivallukset tarkempiin liikekompositioihin ja koreografioihin.

Aino Vartiainen (s.1993) on Kuopiosta lähtöisin oleva tanssija. Vartiainen on valmistunut tanssijaksi Outokummusta vuonna 2015. Outokummussa Vartiaista opettivat muun muassa Katariina Vähäkallio, Ulla Mäkinen ja Teppo Virtanen. Opintojen aikana soolo- ja ryhmätöiden lisäksi Vartiainen pääsi työskentelemään esimerkiksi koreografien, kuten Joona Halosen, Katja Mustosten ja Jyrki Haapalan teoksissa. Keväällä 2015 Vartiainen oli vaihdossa Iso- Britanniassa Falmouthin yliopistossa. Outokummussa opiskellessaan näkemys omasta tanssijuudesta ja käsitys itsestä tekijänä vahvistui. Liikkeellinen lähestymistapa tanssijan työhön on Vartiaiselle ominaista. Tällä hetkellä Vartiainen opiskelee hierojaksi Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa.

Koreografia: Sara Gurevitsch
Tanssi: Aino Vartiainen, Sara Gurevitsch
Tuotanto: Itäinen tanssin aluekeskus, työryhmä

Esitykset:
Pe 5.8. klo 19.00 KANTAESITYS
La 6.8. klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput: 18/10€
Paikkavaraukset ennakkoon: itak@itak.fi / 050 581 6300
Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.

Itäinen tanssin aluekeskus

Jukka Siiskonen

Esitykset

Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

5.8.2016

19.00

Ensi-ilta

6.8.2016

19.00