Sara Gurevitsch: ZOE

Nykytanssi

ZOE on taiteellisen työryhmän teos, jossa tanssi, ajattelu ja merkitykset avautuvat kokeellisiksi maisemiksi katsojalle. Teos tapahtuu tilassa, jossa työryhmän kuusi taiteilijaa tuovat esiin yhdessäolon tapoja ja yhteyden kokemista, havainnoiden solutasoa ja mikrobien maastoja. Työryhmän jäsenet artikuloivat esiin muotoja, suhteita ja tunnetiloja muodostamaan esityksen rakennetta.

Työryhmän taiteellinen työskentely pohjaa filosofi Rosi Braidottin käsitteeseen zõe, joka kuvaa elämän tunto- ja tunnepohjaisia yhteyksellisyyksiä. Zõe sijaitsee kaikessa materiassa, elävässä ja elottomassa. Se muodostuu ohuista rihmastollisista maastoista ja luo yhteyksiä takerrellen, nojaillen; se paukkuu ja venyy muodostaen tunteita ja tuntemuksia. Kauttani puhutaan, tunnen toisen paremmin kuin itseni, luen energioita jotka eivät fyysisesti kosketa minua. Zõessa yhdistyy ihmismäinen, ei-inhimillinen ja posthumanistinen kokeminen.

Työryhmään kuuluvat koreografi ja teoksen koollekutsujana Sara Gurevitsch, esiintyjät Jenna Broas ja Salla Rytövuori, äänisuunnittelija Tom Lönnqvist, tila- ja valosuunnittelija Sofia Palillo, pukusuunnittelija Hanne Jurmu sekä tuotannollisena tukena Riikka Thitz.

Konsepti ja koollekutsuja: Sara Gurevitsch
Esiintyjät: Jenna Broas, Salla Rytövuori
Äänisuunnittelu: Tom Lönnqvist
Tila- ja valosuunnittelu: Sofia Pallilo
Pukusuunnittelu: Hanne Jurmu
Tuotannollinen tuki: Riikka Thitz
Osatuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Residenssi: Ehkä-tuotanto, O Espaço do Tempo, Zodiak – Uuden tanssin keskus (Z-free)
Tukijat: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Taiteen edistämiskeskus / Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Etelä-Savon tanssiopisto.

Kuva: Sofia Palillo ja Juha Ilmari Laine

Torstai 3.10.2019 klo 19
Perjantai 3.10.2019 klo 19
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2

Liput 18 / 10 €
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta.
Liput myös 30 min ennen esitystä ovelta.

Lisätietoja esityksestä

Sara Gurevitsch

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku-teatteri

Suokatu 42/2, Kuopio

3.10.2019

19:00

Ensi-ilta

4.10.2019

19:00