Sari Palmgren: Aidatut unelmat

Koreografi Sari Palmgrenin Vaellusteos Kaarelan alueella

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa nähtävä esitys tarjoaa kokemuksellisen matkan, joka päättyy yhteisölliseen juhlaan Malminkartanon hedelmätarhassa. Jokaisen esityksen jälkeen on myös mahdollista nauttia tunnelmallinen kasvisruokaillallinen hedelmätarhalla. Teoksen ensi-ilta on torstaina 24.8..

Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva ulkoilmateos koostuu kolmesta kokemuksellisesta reitistä ja eri ihmisten puutarhatarinoista ja muistoista. Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on kuitenkin suuren mittaluokan projekti.

Esityksen tekemiseen osallistuu lähes 80 esiintyjää, heistä suurin osa vapahehtoisia. Ensimmäiset esiintyjät valittiin tammikuussa pidetyssä koetanssissa, ja sittemmin mukaan on liittynyt muun muassa kaksi kuoroa ja Ihanat-ryhmä Käpylän peruskoulusta.

Aidatut unelmat tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueen julkisiin tiloihin. Kävellen koettava esitys alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien muistojen ja kertomusten jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.

Illallinen elokuisella omenatarhalla

Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa, yhteisöllisesti elokuun iltahämärässä. Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista.

Illallisen tarjoaa Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi. Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla.

Aidatut unelmat on osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Sari Palmgren on ollut mukana hankkeessa koreografina, tanssijana, työpajaohjaajana ja elokuvantekijänä alusta alkaen. Aidatut unelmat on myös Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys.

Zodiak

Helsingin juhlaviikot

Uupi Tirronen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kannelmäki & Kaarela

Klaneettitie 5, Helsinki

24.8.2017

19:00

Ensi-ilta

26.8.2017

19:00

27.8.2017

19:00

29.8.2017

19:00

30.8.2017

19:00