Sari Palmgren: Lame Tamer

Nykytanssi

Koreografi Sari Palmgrenin ja työryhmän teos Lame Tamer käsittelee alistamista ja ihmisen eläimellistä puolta. Se on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.

Ihmisen suhde toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin on kompleksinen kokonaisuus, jota ei voi selittää mustavalkoisella kahtiajaolla. Ihminen muun muassa toivoo itselleen villiyttä, mutta haluaa kesyttää ympärillään olevat.

Ihminen selittää toisia omasta kapeasta näkökulmastaan, taidoistaan ja ymmärryksestään käsin. Ihmisen halu kahtiajakoon, “meihin ja toisiin”, on reviiritietoisen eläimen toimintaa.

Toisiin kohdistuvan sorron taustalla toimivan ideologian ydin on käsitys järjen vallasta luonnon yli. Tämän käsityksen perustan muodostavat länsimaista ajattelua jäsentävät dualismit kuten järki/tunne, mies/nainen, mieli/ruumis, yhteiskunta/luonto.

Lame Tamer tuo näyttämölle rinnakkain nämä dualismiparit sekä luonnon kokonaisuutena, jossa kaikella on paikkansa. Miten suhtaudumme muihin ruumiisiin: syötävinä, katsottavina ja käytettävinä? Voivatko toiset olla arvokkaita itsenään, eivätkä vain välineitä muihin päämääriin? Voiko ihminen olla kumppani hallitsemisen sijaan?

Koreografia ja ohjaus | Choreography and direction: Sari Palmgren

Esiintyjät | Performers: Katri Soini, Kaisa Niemi, Pekka Louhio, Jukka Peltola, Sari Palmgren

Valo- ja videosuunnittelu | Lighting and video design: Pietu Pietiäinen

Pukusuunnittelu | Costume design: Karoliina Koiso-Kanttila

Äänisuunnittelu | Sound design: Tuomas Norvio

Tuotanto | Production: Sari Palmgren, Routa Company

Uupi Tirronen

Esitykset

Osta lippu
Map

Routa Company / Generaattori

Kauppakatu 36, Kajaani

20.2.2019

19.00

Ensi-ilta

22.2.2019

19.00

23.2.2019

19.00

24.2.2019

15.00