Satu Tuomisto Projekti – Kilpatanssi Remix

Satu Tuomisto Projekti on koreografi Satu Tuomiston luotsaama, kehollista taidetta tuottava kollektiivi, joka koostuu tanssijoista ja muiden alojen taiteilijoista. Kaikilla heillä on intohimo kehollisuuteen ja tanssin loputtomaan potentiaaliin.

Kilpatanssi Remix riepottelee kilpatanssia. Teoksessa tälle tanssille tyypilliset kuviot ja liikkeet on miksattu uudelleen tiheytyväksi rinnakkaisversioksi. Teos käyttää kilpatanssia arvaamattomalla tavalla ravistellen sen normeja.

Teos kuorii vähitellen kilpatanssista pois ulkoiset tekijät; harjoitellut ilmeet, kimalluksen ja irtoripset. Jäljelle jää liike, tunne, yhteys ja merkitys. Teos riisuu näkyviin tanssijoiden kehollisen taidon paljastaen samalla ihmisyyden ja haavoittuvuuden.

Teos koostuu kolmesta kohtauksesta. Ensimmäinen tuo lavalle 11-kertaisen latinalaistanssien ammattilaisten suomenmestaruusparin. Toinen kyseenalaistaa perinteiset paritanssiroolit ja riisuu kilpatanssista pois kaiken ylimääräisen; jäljelle jää vain liike. Kolmas kohtaus tutkii, mihin säntillisesti treenattu kilpatanssijan keho yltää kun sen päästää irti.

Kohtaus 1 Tanssi: Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen

Kohtaus 2 Ohjaus ja koreografia: Satu Tuomisto
Tanssi ja koreografia: Sanna Hento, Tiina Toyoki, Emil Kontinen
Valosuunnittelu: Mia Kivinen

Kohtaus 3 Ohjaus ja koreografia: Satu Tuomisto
Tanssi ja koreografia: Sanna Hento
Laulu: Petra Poutanen-Hurme
Valosuunnittelu: Mia Kivinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44, Kuopio

15.10.2020

19.00

16.10.2020

19.00