SAVIRUUKKU (NOMADS FESTIVAL)

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikkaa: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

NOMADS 2017 -festivaaleilla nähtävä Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikkaa: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan. Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.

Kesto: n.45min ilman väliaikaa.
Koreografia: Sibiry Konaté
Tanssijat: Sibiry Konaté & Mbacke Niang
Videosuunnittelu: Jussi Rastas & Sami Lamberg
Videon äänisuunnittelu: Jarkko Kela
Ohjauksen assistentti: Annamari Karjalainen
Valosuunnittelu: Anttoni Halonen
Muusikot: Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele

Facebook tapahtuma

Järjestäjä

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Stoa

Turunlinnantie 1, Helsinki

20.9.2017

19:00

Ensi-ilta