Sebastian López-Lehto: Light

Minkälainen mieli syrjään vetäytymisellä – eräänlaisella minän kuolemalla – on? Millaista on johdatuksen tanssi? Sebastian López-Lehdon uusi sooloteos Light tutkii nostamisen ja nostetuksi tulemisen ruumiillisuutta sekä läsnäolon kokemusta transsendentaalia kohti kurkottamisessa. Ensi-ilta nykytaidetila Kutomolla Turussa 21.11.2018.

López-Lehdolle transsendentaali merkitsee niin sanottua näkymätöntä sekä ihmisen ulkopuolisia kokonaisuuksia kuten ”maailma”, ”kaikkeus”, ”luonto” ja Jumala. Nostamisen ja laskemisen tematiikan kautta López-Lehto pyrkii lähestymään sellaista uskonnollista (eli transsendentaalin kurkottavaa) ruumiillisuutta, joka ei ole kehokielteinen. Ylös mentäessä on pudottava alas.

Työskentelyn lähtökohtana toimivat erilaiset subjektiivisuuden praktiikat, joissa on jonkinlainen itsestä luopumisen ja kaikkeuteen yhdistymisen juonne, esimerkiksi Continuum, Jooga nidra ja muut kontemplatiivisen praktiikan metodit. Teos tutkii itsestä luopumisen praktiikoiden liikutetuksi tulemisen käytänteitä kehollisina vastineina uskonnolliselle johdatukselle, tietynlaiselle syrjään vetäytymiselle Jumalan tieltä. Yhtenä referenssinä läsnäolon ja poissaolon suhteesta toimii filosofi Simone Weilin tekstikokoelma Painovoima ja armo (1942).

Esitys kysyy, minkälainen mieli syrjään vetäytymisellä – eräänlaisella minän kuolemalla – on? Miksi tuottaa sellaista subjektiivisuutta, joka tuhoaa itsensä? Millaista on johdatuksen tanssi?

Teos saa ensi-iltansa nykytaidetila Kutomolla marraskuussa 2018 osana Ehkä-tuotannon kymmenettä XS-festivaalia.

Koreografia ja tanssi: Sebastian López-Lehto
Äänisuunnittelu: Eero Nieminen
Valosuunnittelu: Alina Pajula
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Haihatus ja Sebastian López-Lehto
Residenssit: Ehkä-tuotanto/Kutomo ja Haihatus

Esitykset: ke 21.11.2018 klo 19 ensi-ilta osana XS-festivaalin ohjelmaa | ke 28.11. klo 19

Yhteisilta Rea-Liina Brunoun teoksen Pedestrian Ballet – Variations kanssa

Liput: 15/10€
Osta lippuja

Sebastian López-Lehto

Ehkä-tuotanto

Kuva: Alina Pajula

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

21.11.2018

19:00

Ensi-ilta

28.11.2018

19:00