Sibiry Konate – Saviruukku

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikka: kuinka löydän paikkani ja säilytän omat juureni?

Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan.  Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.

 

****

Through contemporary and traditional African dance, Saviruukku (Claypot) addresses the timely topic of humanity: how can I find my place in Finland while keeping my roots?

Saviruukku (Claypot), a piece by Sibiry Konaté from Burkina Faso, contemplates how different cultures encounter and understand each other. Coming to Finland, the silence is surprising but it is possible get to know oneself as well as other. In the beginning there might be fear and the unknown causes insecurity but at the same time opportunities. Rebirth in an unfamiliar environment requires courage and openness. Dialogue even if no common language. If we lose contact with each other and our humanity disappears, what remains? In midst of hurry and competition, conflict, struggle and strengthening one owns position is what exists.


Liput / Tickets; 18€/10€
Universum, universum@universum.fi
Tiketti / puh: 0600-1-1616


Kesto │ Duration; n 45 min.

KOREOGRAFIA │Sibiry Konaté
TANSSIJAT │ Sibiry Konaté & Mbacke Niang
VIDEOSUUNNITTELU │ Jussi Rastas & Sami Lamberg
ÄÄNISUUNNITTELU │ Jarkko Kela
MUUSIKOT│ Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele
OHJAUKSEN ASSISTENTTI │ Annamari Karjalainen
VALOSUUNNITTELU │ Anttoni Halonen
KUVA │ Jussi Rastas

Saviruukku -työryhmä kiittää tuesta Taiteen edistämiskeskusta, Helsingin kulttuuriasiainkeskusta, Esitystaiteen keskusta ja Universum teatteria.

Sibiry Konaté on opiskellut nykytanssia kotimaassaan Burkina Fasossa ja Ranskassa CND:ssa mm. Carolyn Carlsonin, Salia Sanoun ja Sedou Boron opeissa.

Mbacke Niangin juuret ovat senegalilaisessa katutanssissa ja hän on opiskellut mm. Aba Sagnan johdolla Ballet Jammu -tanssiryhmän riveissä.

Sibiry Konaté has studied in his home country Burkina Faso as well as CND in France with teachers such as Carolyn Carlson, Salia Sanou and Sedou Boro. Saviruukku is his fifth own choreography. Mbacke Niang comes from a background of Senegal street dances and he has learned with dance groups such Aba Sagnas Ballet Jammu.

Facebook

Jussi Rastas

Esitykset

Osta lippu
Map

Universum

Perämiehenkatu 13, Helsinki

2.12.2016

19:00

Ensi-ilta

3.12.2016

19:00

7.12.2016

19:00

9.12.2016

19:00