Sisäinen Linna -tanssiteatteri kirkkoihin

Sisäinen Linna kertoo Pyhimys Àvilan Teresan elämäntyöstä ja hänen viisauksistaan tanssin keinoin ainutlaatuisessa Tuusulan kirkossa

Uudistusmielisen juhlavuoden kunniaksi Keski-Uudenmaan Teatteri toteuttaa tuotantoyhteistyössä Tuusulan kirkon kanssa tanssiteatteriteoksen Sisäinen Linna, jossa päästään tutustumaan naiseen ja nunnaan, joka on vaikuttanut naisten asemaan luterilaisessa kulttuurissa.

Ávilan Teresan (1515-1582) tarina on matka 1500-luvun Espanjaan, inkvisition aikaan. Ávilan Teresan suku oli käännytetty julkisesti Espanjan  inkvisition aikana juutalaisuudesta.  Sen ajan uskonnollisessa kulttuurissa Teresaa vaivasi naisen asema; nainen oli pelkkä synnytyskone. Hän halusi enemmän naisen elämältään ja päätyi näin vaikuttamaan nunnana naisen asemaan. Hänen vaikutuksestaan naiset saivat oikeuden rukoilla hiljaa. Tämä on vaikuttanut myöhempinä vuosisatoina siihen, että nainen on saanut äänen myös yhteiskunnassa. Hänet tunnetiin kauneudestaan, viehätysvoimastaan, johtamiskyvystään sekä ehdottomasta hengellisestä suhtautumisestaan. Sisäinen linna -kirjan hän kirjoitti kahdessa kuukaudessa teokseksi, jonka menetelmiä hyödynnetään nykyisinkin sosiaalialalla, soveltavien taiteiden menetelmissä sekä uskontotieteissä.

Hänen kirjoituksissaan, jotka sisältävät paljon pohdintoja rukouksesta, hiljentymisestä ja ihmisen sisäisestä maisemasta, on nykylukijankin silmissä poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteen ja seksuaalisuuteen. Teresan kuuluisin lause kuuluu näin: ”Älä ajattele paljon, vaan rakasta paljon”. Tanssin, tekstin ja musiikin johdattelemana katsoja pääsee tutustumaan Ávilan Teresan maailmaan.

”Sisäinen linna auttaa meitä muistamaan oman kehomme ja sen tärkeyden sekä inspiroitumaan Ávilan Teresan rohkeudesta, päämäärätietoisuudesta ja sisäisestä rauhasta.” -Metsälintu Pahkinen, tanssitaiteilija

 

Koreografia, konsepti ja tanssi Metsälintu Pahkinen
Valo- ja äänisuunnittelu Severi Haapala
Puvustus  Jaana Haaksiluoto
Tiedotus ja markkinointi Johanna Hurme
Tietoaineksen erityisasiantuntija Teologi Ulla Lumijärvi
1500-luvun kirkkomusiikin erityisasiantuntija Tuula Saarensola/Tuusulan srk

 

Esitykset Tuusulan kirkossa, kirkkotie 34, Tuusula
pe 17.3. klo 19 ensi-ilta
Pe 24.3 klo 19
pe 31.3. klo 19

Liput 10€

www.lippu.fi

Sisäinen Linna – tanssiteatteria kirkkoihin

——

Sisäinen Linna esityksen katsojilla on nyt mahdollisuus nauttia myös edullisesta majoituspaketista hotelli Gustavelundissa 17.3. – 18.3. sekä 24.3. – 25.3.
Yhden hengen huone: 85€ (Normaalihinta 105€)
Kahden hengen huone 113€ (Normaalihinta 132€)
Majoituspakettiin kuuluu runsas mannermainen buffetaamiainen sekä sauna- ja aamuinti-mahdollisuus.

Majoituspakettivaraukset:
Gustavelund myyntipalvelu
arkisin klo 8.00-16.30
Puhelin 09 273 7555
sales@gustavelund.fi
https://www.gustavelund.fi/fi

 

Keskiuudenmaanteatteri

Tia Shroffin

Esitykset

Osta lippu
Map

Tuusulan kirkko

Kirkkotie 34, Tuusula

17.3.2017

19.00

Ensi-ilta

24.3.2017

19.00

31.3.2017

19.00