Sivuaskel 2018 | Ligia Lewis: minor matter

Kolmen tanssijan esittämä minor matter on koreografi Ligia Lewisin ”Sininen, punainen, valkoinen” -trilogian toinen osa.

Kolmen tanssijan esittämä minor matter on Ligia Lewisin ”Sininen, punainen, valkoinen” -trilogian toinen osa. Näyttämöllä on käynnissä kaksi diskursiivista koneistoa: mustuus ja spektaakkeli. Teos lähtee avautumaan monisuuntaisesti luoden epäsointujen runousopin. Siitä nousee esiin representaatiota, presentaatiota, abstraktiota ja merkityksenannon rajoja koskevia kysymyksiä.

Esiintyjät puskevat läpi esityksen ruumiitaan näyttämön reunoja vasten ja samanaikaisesti kuvittavat ruumiidensa ja ruumiit sisälleen sulkevan tilan välistä nöyrää suhdetta. Uupuvat esiintyjät riisuvat kehoillaan näyttämön sen muodollisesta mystiikasta lähestyäkseen näyttämön koostumusta – mustaa ainetta.

Keskinäisten riippuvuussuhteiden logiikkaa noudattaen teatterin eri osat – valo, ääni, kuva ja arkkitehtuuri – kietoutuvat kolmeen esiintyjään, synnyttäen sosiaalisena ja poeettisena värisevän tilan. Tässä teoksessa Lewis keskittyy punaiseen väriin, jolla hän materialisoi ajatuksia rakkauden ja raivon väliltä. minor matterissa kolme kehoa piirtyvät eloon eri tavoin saavuttaen lopulta mahdottoman halun tulla ei-miksikään.

Sivuaskel-festivaali

Ligia Lewisin haastattelu

Doro Tuch

Esitykset

Osta lippu
Map

Pannuhalli

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, P-ovi, Helsinki

9.2.2018

21:00

10.2.2018

18:00